Om Madblogs.dk

Hvorfor nu en side med en liste over alle de danske blogge om mad? Tjaa jeg har længe læst med på mange forskellige danske og udenlandske madblogs, men har aldrig rigtigt delt min liste med nogen. Det synes jeg skulle ske nu.

lg

Baggrund

I Oktober 2009 får den danske presse pludselig øje på at "Danskerne er vilde med at blogge om mad". De bringer en liste over danske mad-blogge, men den er både mangelfuld og mangler flere af mine favoritter.
En kommentar på madbloggen Bergholts opskrifter satte gang i ideen, og et par dage efter så denne side dagens lys for første gang.

Den styres i dag med hård hånd af Kim Schulz, men har du lyst til at være med, så er der altid plads til flere på teamet.

Hvordan virker det?

De fleste blog systemer i dag, tilbyder et såkaldt RSS eller Atom feed med det som skrives på bloggen. Kort fortalt betyder det at de, ud over deres smarte hjemmeside, også lægger blog posteringerne i et simpelt format i en enkelt fil (RSS eller Atom fil) som andre så kan trække på.
Det er netop dette madblogs.dk gør.

Vi trækker simpelthen på disse feeds, tjekker om der er nye blog posteringer, og hvis der er, så vises de her på siden.
For ikke at misbruge de mange madblogs, så husker madblogs.dk at den har hentet et rss feed og venter derfor 2 timer før den tjekker det igen.
Er du "uheldig" og er den person som ser siden lige præcist den gang hvor den opdateres fra de mannge mad blogs, så kan det tage nogle ekstra sekunder for siden om at blive hentet.

Hjælp min blog vises med forkert navn på forsiden?

Der er flere som har spurgt om hvorfor deres blogindlæg på forsiden vises med et andet navn end det de mener at deres blog har.
Svaret på dette er enkelt. Det navn vi viser på forsiden er et som vi udlæser fra bloggens feed. Det vil med andre ord sige, at hvis I har kaldt jeres blog for "A" i jeres blogsystem, men i jeres webdesign, tekster, domæne osv kalder bloggen for "B", ja så vil "A" altså stadig stå på vores forside.
For at ændre det skal i derfor ind i indstillingerne for jeres blog og ændre navnet der.

Hjælp min blog er på listen men indlæg vises ikke?

Dit blog feed skal overholde nogle bestemte kriterier for at vi kan bruge det på madblogs.dk. Det er meget vigtigt at du har sat en titel på din blog (og helst en som matcher bloggens navn). Uden en titel kan vi ikke vise indlæg og derfor vil din blog blive sorteret fra.

Sponsor eller annoncør?

Der er mange folk forbi denne side hver dag, og det er den perfekte måde at få eksponeret din hjemmeside eller dit produkt over for en masse mad interesserede folk.
Har du lyst at at være sponsor for madblogs.dk eller blot annoncere med reklamer her på side, kan du kontakte os via kontakt siden og høre nærmere omkring hvad vi kan tilbyde dig.

Logoet her på siden er designet af Martin Riget Nielsen. Vi takker for et sjovt og brugbart logo.