Arkiv for januar 2010

Madfar.dk – Sund mad med holdning og humor

lørdag, 30. januar 2010
Madfar profil billede

Madfar aka Thomas Farsinsen

Endnu engang har vi været på besøg hos en madblogger for at få svar på et par spørgsmål om personen bag og om bloggens indhold. Denne gang har vi snakket med manden der adlyder navnet Madfar og som måske nok kan anrette maden fint, men ikke ser sig for fin til at tage børnene med i køkkenet.

Giv en kort beskrivelse af dig selv og hvor du kommer fra.
Jeg hedder Thomas Farsinsen 36 år gift og far til Konrad på 4 mdr og Liva på 6 år. Har været bosat i Aalborg siden 2004 (efter ca 10 år i Kbh.) men er dog oprindelig sønderjyde.

Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Min blog hedder www.madfar.dk og i dens nuværende form har den eksisteret i 3 måneder. Jeg har blogget om mad i over 2 år, men har nu samlet alt på madfar.dk for at gøre det mere simpelt, overskueligt og ikke mindst pænere.

Hvad er det primære emne på din blog?
Jeg blogger udelukkende om mad og primært for at give inspiration til hverdagskøkkenet. Jeg værdsætter råvarer af høj kvalitet og at maden bliver anrettet på en pæn måde også i en travl hverdag. Er selv i en børnefamilie så jeg ved godt at tiden er knap engang imellem.  Vi skal dog spise hver dag, så vi kan lige så godt gøre det ordentligt – og det er her jeg viser hvordan de besøgende kan gøre det. Maden er vores brændstof og ikke mindst medicin. Jeg har fokus på grøntsager, dog uden at spille hellig, men jeg synes der skal masser af grønt til maden, gerne økologisk og efter hvad årstiden bringer.

Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Jeg har altid været meget opfindsom i køkkenet.  Jeg kan være impulsiv, kreativ og laver ofte mad efter hvad der lige er ved hånden. Jeg skrev aldrig opskrifterne ned og da svigermor havde brokket sig længe nok over aldrig at kunne få en opskrift med hjem, begyndte jeg at blogge dem på blogspot for derved at have ét sted hvor jeg kunne gemme mine opskrifter. Her over 2 år senere blev det hele så til www.madfar.dk som vi kender den i dag, så det har været en lille rejse med masser af mad, spændende retter og ingredienser.

Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Alle med interesse for god og sund mad.  Målgruppen er dem som søger inspiration til hverdagskøkkenet og som vil holde deres egen lille fest hver dag, med masser af smag og fryd.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Der er mange der sender små mails med tak for tippet eller opskriften og det varmer. Det er da rart at andre kan finde glæde og inspiration i noget jeg primært laver for min egen fornøjelse.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Næste gang kommer der en lille film hvor jeg tager ungerne med i køkkenet. Som børnefamilie har vi et kæmpe ansvar for, at lære vores børn om sund mad, hvor den kommer fra og ikke mindst, hvordan man laver maden.

De er super lærenemme og har den der’ barnlige nysgerrighed og stiller en masse spørgsmål. En dag skal de stå på egne ben og så nytter det ikke noget de først skal til at lære det hele der’. Så jeg vil gerne inspirere folk til, at tage deres unger med i køkenet, det er en sjov og hyggelig måde, at være sammen på.

"Madmors" æggekage med oksepølse

"Madmors" æggekage med oksepølse

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? hvorfor?
Det må være dette : http://www.madfar.dk/aeg/?currentPage=2. Min kære kone er som regel den der laver mad hjemme hos os, desværre. Men vores arbejdsliv er ikke til jeg kan lave mad hver dag. Jeg plejer ikke tage billeder af hendes mad, ikke at den fejler det mindste, men denne ret var simpelthen så flot og smagte så lækkert at den skulle have en plads på bloggen. Og fordi det er den første ret hun har lavet, som jeg har blogget om, så er den en favorit. Men min egen Gourmet Hotdog og hjemmelavet burger er også favoritter. http://www.madfar.dk/fastfood/

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg har en god bekendt som hedder Anders som kommer her fra Aalborg, han er en af DK’s bedste kokke og har en af de bedste blogs om mad. http://madogvin.wordpress.com/ (læs også vores interview med Anders fra Mad&Vin her)

Her får du de professionelle tips og tricks, masser af anmeldelser af både restaurant besøg og litteratur. Den er virkelig inspirerende. Ellers bruger jeg madblogs.dk som inspiration, http://bergholt.net/gastronomi/ er absolut min favorit, her er alt hvad madhjertet begærer, super prof side med lækre billeder, gode historier og opskrifter.

Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Jaden Hair fra Florida har en fremragende blog/site http://steamykitchen.com/. Hun ved virkelig hvad det drejer sig om, men hun lever også af at skrive om mad, tage billeder af det og optræde på TV. Hun er meget inpirerende, så hende følger jeg ofte.

Mad & Vin – Fra superkok i Aalborg til blogskriver

tirsdag, 26. januar 2010
anders

Anders viser hvad han kan på Læsø

Denne gang har vi valgt at tage et smut forbi en af de nyere danske madblogge på nettet. Mad & Vin er måske nok under et halvt år gammel, men er allerede nu fyldt med spændende opskrifter og blogindlæg for madglade danskere. Læs her hvordan bloggen blev startet og hvem der står bag:

Giv en kort beskrivelse af dig og hvor i landet du bor?
Hej, jeg hedder Anders og bor i Aalborg, i det mørke Nordjylland. Jeg er 30 år gammel og har en sund interesse for mad, vin og musik, synes jeg i hvert fald selv.

Nogle ville nok mene en usund interesse, da jeg ikke er så god til begrænsningens fine kunst!
Jeg er udlært kok og har også arbejdet både som kok og køkkenchef på en af Aalborgs bedste restauranter, Ristorante SanGiovanni , et sted med god italiensk mad, klassisk med et twist; og så er vinkælderen en af de bedste rene italienske vinkældre i Danmark!
For tiden går jeg rundt og nyder livet og tænker lidt over fremtiden, dajeg var kørt lidt træt i branchen efter 8½år med et alt for presset program.
Dog har jeg fået renset hovedet og er begyndt at savne intensiteten bag gryderne, samt gæsternes glade ansigter efter en god aften! Så når det rette job, det rette sted dukker op, så er jeg klar til at give den gas i køkkenetnigen, eller for den sags skyld på gulvet, iblandt gæsterne!
Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Min blog hedder noget så originalt som Mad og Vin,  og jeg startede den mere eller på grund af en hurtig  indskydelse en aften. Jeg havde egentligt planlagt at holde det på et stille og roligt niveau, hvor ikke så mange andre end mig selv skulle se den. Men som tingene som regel ender for mig, stod det mig hurtigt klart, at jeg ikke kunne begrænse det til det.
Jeg startede med at arbejde på bloggen mandag den 16 november og brugte en uge på at lave en del indlæg, tænke lidt over konceptet, samt lægge lidt materiale online. Hvorefter jeg lancerede den til venner og bekendte tirsdag den 24 november, så bloggen er stadig meget ny, men interessen for bloggen er meget større end jeg havde forventet, og det er jo rigtigt dejligt!
Hvad er det primære emne på din blog?
Det primære emne, det må jo nok blive inspiration til at peppe de danske køkkener lidt op. Det lyder selvfølgelig meget arrogant, for jeg tror ikke at danskerne generelt har problemer med at lave et spændende måltid eller 2, når tiden er til det i weekenden. Problemet er måske mere hvad der skal laves til hverdag, hvor jeg stadig tror at de gamle klassikere, som også røg på bordet i min barndom, stadig huserer. Altså frikadeller, pasta og kødsauce, koteletter, hakkebøffer og diverse gryderetter, lavet på den samme måde igennem mange år. Ikke at der er noget som helst galt med de nævnte, men lidt variation skader jo ikke.
Så mit håb er at jeg måske kan give et lille fif eller en grøntsag eller andet, som kan gøre det daglige måltid en kende mere spændende og varieret, ved at give en hurtig gennemgang med et par billeder. Samt budskabet om, at det altså ikke tager ret lang tid, at lave lidt nyt her og der. Men også at vise at det slet ikke er så svært at lave lidt mere avanceret mad, eller at lave de fleste ting fra bunden af selv.
Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Det er egentligt et meget godt spørgsmål! Som skrevet tidligere fik jeg indskydelsen en sen aften, men hvad der lige lå til grund for tanken, kan jeg ikke pinpointe. Måske faktummet at jeg savnede at lave mad, med et andet formål, end bare det at skulle være føde til mig selv; og så har jeg jo mange gange måtte høre på, at det er for svært at lave lækkert mad, med mindre man er uddannet kok, meget seriøs amatør gastronom eller har et arsenal af udstyr til at hjælpe sig. Og det passer jo ikke, det behøves slet ikke at være så svært som mange bilder sig ind!
Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Jamen, alle der kigger forbi skulle da gerne få lidt glæde af, hvad de nu falder over eller har søgt efter! Det kunne da også være fedt at få samlet en lille hardcore fangruppe, der jævnligt tager inspiration og giver feedback på hvad de har lavet af mad – eller oplevet – af ting som jeg har skrevet om!
Jeg har ikke haft en målgruppe i tankerne, men alle der interesserer sig for mad, gastronomi og vin, vil da umiddelbart få glæde af bloggen!
Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Indtil nu er det jo den opbakning og de ting som nogle vil til at give sig i gang med, efter at fundet lidt inspiration på bloggen. Men nu har den jo ikke været i gang i så lang tid, så det bedste har jeg jo nok til gode. At  bloggen bliver omtalt med et indlæg på madblogs.dk er jo også et skulderklap og en god oplevelse. Især da det sker så kort tid efter at jeg er startet med Mad og Vin.
Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Nu er planen at publicere et indlæg mandag til fredag, både enkeltstående indlæg eller lidt mere tema orienteret, som man kan se med indlæg som dem om Daal og thanksgiving. Af større projekter kommer der snart en del, om lidt
spisesteder i københavn, hvor jeg imens dette skrives befinder mig, og indtil videre har jeg fået en masse dejligt at spise herovre!
Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? Hvorfor?

Den kraftfulde indiske ret Daal

Hvis jeg skal vælge et ud, af de få der er nået at komme online, må det blive indlægget om Daal, det er jo en af mine favorit retter, som jeg slet ikke får lavet ofte nok. Eller får leget nok med, når jeg er i gang, men det skal nok komme engang i fremtiden.

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Det er ikke noget jeg har gjort meget i, eller gør nu for den sags skyld. Www.madfar.dk har jeg fulgt siden den startede for nogle måneder siden, et godt sted til mad lavet med kærlighed, med en, oftest sund tanke. Og efter at jeg
startede min egen er jeg stødt på Bergholts blog , og har fået læst lidt af hans indlæg. Hans smag og holdninger passer jo meget godt på mine egne, så det er jo skønt at læse indlæg fra en mand, med sådan en god smag! Niels Lillelund er også lige begyndt at blogge på http://blogs.jp.dk/detvardraaben/ og den mand før drukket noget godt vin og udtrykker sig godt!
Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Af internationale har jeg læst jævnligt på http://blogs.sfweekly.com/foodie/ i et par uger, og det er jo en by med gang i, ligesom New York, og jeg læser da også jævnligt mad og vin delen af NY Times http://www.nytimes.com/pages/dining/index.html.
Vi takker for en hyggelig snak med Anders og håber at i læsere vil tage et smut forbi hans blog og kommentere på hans mange fine opskrifter.

Vis mig din krydderi hylde/skuffe/skab

lørdag, 23. januar 2010
Bentes krydderihylder

Bentes krydderihylder

Det fleste af os kender det nok godt. Hver gang man kommer forbi en forretning med krydderier, så skal man lige snuse lidt rundt og se om der er noget imellem som man ikke har i “samlingen”. Nogen af os køber mere end andre og med tiden har vi fået opbygget en ganske voldsom samling af krydderier.

Bente fra Bentes Blog stod forleden og kiggede på hendes samling og fandt så må at det da kunne være sjovt at se hvordan folks krydderi samlinger ser ud. Hun lagde derfor ud med at lægge et billede op af hendes krydderier sammen med en opfordring til andre bloggere om at smide tilsvarende billeder op.

Et par stykker har allerede taget opfordringen op, bl.a. Septemberliv var hurtig til at vise hendes krydderihylder frem.

Hokus pokus og en ny lille mad blogger gimmick har set dagens lys. Vi vil derfor opfordre alle jer mad bloggere (og bloggere generelt) til at skrive et blogindlæg hvori i sætter et billede af jeres krydderi hylde/skab/skuffe samt en lille beskrivelse af samlingen. Når i har gjort det, så smid meget gerne et link til indlægget i kommentarerne herunder.

Hvem vil være med?

Kokkekniven.com – Når kokken deler opskrifterne

lørdag, 23. januar 2010
Kristian

Kristian som er bagmanden bag kokkekniven.com

Så er det igen tid til et interview med en af de danske mad bloggere derude. Denne gang har vi bevæget os over på www.kokkekniven.com for at høre hvad der inspirerer bagmanden for denne blog.

Giv en kort beskrivelse af dig selv:
Mit navn er Kristian Petersen, jeg er udlært kok, har hovedsæde på Hvalpsund Færgekro og er i skrivende stund 34 år. Jeg er bosiddende i Havbro i vesthimmerland på 5. år. Jeg er gift og har en bette knejt på 1½ år samt venter
nummer 2 til juli.

Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Bloggen hedder Kokkekniven og blev lanceret i 2006, men den har været cracket (haft besøg af ubudne gæster, red.) så mange gange i løbet af de seneste 2 år, hvor alt er gået tabt hver gang da jeg ikke er den store hjemmesidehaj.  Jeg må derfor nok sige at den er ”genfødt” her i 2009 som den blog i ser i dag.

Hvad er det primære emne på din blog?
Well, egentlig føler jeg at bloggen er sådan lidt allround, men helt klart med fokus på de retter vi spiser herhjemme eller nogle af de opskrifter jeg ”videreudvikler” på mit arbejde.

Jeg har kærlighed til al slags mad og har ikke fokus på om det nu også er fedtfattigt, billigt eller dyrt.

Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Faktisk var det en af mine gode venner der sagde at jeg burde lave en kogebog med mine opskrifter. Han var gang på gang blev forbavset over min brug af råvarer og ingredienser, så han ville gerne have mine opskrifter i nærheden så han selv kunne lave dem derhjemme.

Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Åhh, jeg ville ønske at hele verden vil læse min blog og forgude mig, men her i den virkelige verden er det nok en ganske almindelig dansker der lige skal bruge en opskrift, søger og tilfældigt ”lander” på siden som der er flest af. Jeg har dog også en hel del faste læsere.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Det at folk kommer forbi bloggen, efterlader en kommentar, afprøver opskrifterne og finder dem nyttige er en fantastisk oplevelse. Dem har jeg faktisk haft mange af, men skal jeg fremhæve en speciel, så var det en dame der kommenterede på min opskrift på Filet Wellington, hvor det viser sig at hun havde været på mit arbejde og spise den og nu gerne ville lave den til hendes bryllupsdag. DET syntes jeg var helt vildt.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Jeg vil gerne blogge noget mere om alt. Jeg har ikke nogle specielle planer, men jeg vil gerne fokusere noget mere på danske råvarer og ikke kun mine lokale råvarer. Jeg har rig mulighed for at gå hen til min nabo og få en ko, gris eller en kylling og selv slagte dem. Jeg har ligeså stor mulighed for at gå over til min anden nabo og få danske grøntsager og frugter, men det er desværre ikke noget jeg har gjort endnu, da min fritid ikke er noget der er overflod af. Det vil jeg dog gerne ændre i fremtiden.

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? hvorfor?
Skal jeg fremhæve en speciel opskrift, så bliver det min hjemmelavede pæresorbet med chilibacon, da det er en af den slags opskrifter der virkelig er knald eller fald. Selve opskriften er der ikke noget at råbe hurra for, men det er selve oplevelsen af den bladning af råvarer der gør den speciel.

Det er en af den slags opskrifter der enten imponerer din gæst med den ”specielle” smag, eller også sidder de tilbage og tænker at bacon kun kan bruges til morgenmad.

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg er blevet fast læser af Piskeriset, Faster Philip og Grydeskeen som alle 3 giver mig inspiration og glæde når jeg læser dem og kan derfor ikke sige at der er en af de 3 der favoritten, da de hver især byder på 3 forskellige input.

Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Jeg er stor fan af Mr. Food videos himself. Han hedder john og er udlært kok, kommer fra USA og skriver inde på http://americanfood.about.com/ og på sin egen side www.foodwishes.com hvor der er videoer af alle hans opskrifter. Ham kan jeg varmt anbefale.

Søges: Madbloggere til at gæste det Danske Hells Kitchen

fredag, 22. januar 2010

De fleste af jer har sikkert på et tidspunkt set eller hørt om hvordan mesterkokken Gordon Ramsey råber og skriger af kokkene i success serien Hells Kitchen. Den Danske udgave af serien starter til marts på TV2 og  optagelserne til programmet starter derfor her til februar.

Gordon Ramsey der er vært for den amerikanske udgave af hells kitchen

Gordon Ramsey der er vært for den amerikanske udgave af hells kitchen

Madblogs.dk vil i samarbejde med TV2 gerne invitere en gruppe danske madbloggere ind som gæster i den danske udgave af Hells Kitchen.

Optagelsen foregår et sted på Islands Brygge den 3. februar 2010 fra kl 16.30 og som gæst vil I få serveret mad som kokkene har forberedt til jer samt tilhørende vin.

I skal være forberedt at der vil blive filmet ud over jer og det kan i nogle tilfælde være at i bliver spurgt om jeres mening om maden eller lignende.  Efterfølgende vil i få lov til at blogge om jeres oplevelse derinde (må først publiceres efter præmieren på programmet).

Har du lyst til at være med til denne oplevelse, så kontakt  os via kontaktforularen http://madblogs.dk/kontaktos/ med info om navn, email, tlf og hvilken blog du repræsenterer. Vi vil så samle en liste efter først-til-mølle princippet og i vil derefter blive kontaktet af enten en fra madblogs.dk eller fra tv-holdet.

Arrangementet er gratis, men du skal selv sørge for transport til/fra stedet.

Opdatering 22/1-10

Der er fortsat pladser til dette arrangement, så i må gerne sprede linket til denne side til alle jeres mad-interesserede venner og mad-blogger venner. Vi skal jeg gerne vise at der er et stærkt hold af madbloggere i Danmark.

BEMÆRK:

Programmet madbloggerne var inviteret til var den 3. februar og vi kan derfor ikke være behjælpelige med at skaffe folk adgang til optagelserne.