Arkiv for kategorien ‘Debat’

Bloggere søges til sundhedsprojektgruppe (16. Juni i KBH)

torsdag, 3. juni 2010

Madblogs.dk er blevet  kontaktet af GFK i Sverige som lige nu har brug for et par personer som blogger omkring sund mad. De er igang med at samle personer som er interesseret i at deltage i en projekt gruppe som skal diskutere miljø og sundere mad onsdag den 16. juni 2010 fra kl. 11.45 – 15.00 på Marriott Hotel i København.

Sundt mad er vigtigt for mange madbloggere

De har brug for et par personer som blogger omkring sund mad samt kokke som laver sund mad ifm. deres arbejde. Der vil i projektgruppen, ud over bloggerne,  også deltage personer fra miljøorganisationer, journalister der skriver om livsstil samt diætister.

Man vil blive honoreret med Dkr. 1000,00 hvis man deltager.

Er du interesseret i at være med, så kan du henvende dig på mail adresse telefoncentralen@gfksverige.se og i emne bedes man skrive Miljö og Sund mad.

Husk at  oplyse navn, adresse, tlf nr samt mail adresse i mailen. SU er senest: 7 Juni

Bemærk at du gerne må kunne kommunikere på Engelsk hvis der bliver behov for det ifm. sprogproblemer/uklarheder.

Dette projekt har IKKE til formål at sælge nogle ting.

indbydelse: tag med i biografen og se dokumentar om mad industrien

torsdag, 8. april 2010

Den landsdækkende “biograf-kæde” DOX:BIO inviterer publikum til deltagelse i livedebat på tværs af 34 biografer med nøglepersoner fra den danske fødevareindustri. Arrangementet er:

ONSDAG d. 5/5 2010 Kl. 19.00

Arrangementet starter med visning af den oscar nominerede dokumentarfilm Food Inc. der viser hvordan dele af den amerikanske fødevare industri er korrupt.

food inc

Efter filmen fortsættes der med en live panel debat mellem nogle af de ledende nøglepersoner inde for fødevare industrien i Danmark.

Panel debatten bliver vist på lærredet i alle biograferne og alle biografgængerne kan sende spørgsmål ind via sms.

Panelet vil bl.a. bestå af Fødevareminister Henrik Høegh (85% sikkert), kok og forfatter Henrik Boserup, direktør for Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahl, formand for Landbrug & Fødevarer Michael Brockenhuus-Schack (ikke bekræftet) og en repræsentant fra Økologisk Landsforening.

Hvis du vil være med til arrangementet kan du læse mere om de deltagende biografer på DOX:BIOs hjemmeside www.doxbio.dk

Du kan også læse meget mere om arrangementet og filmen i den officielle pressemeddelelse.

INFO:
Madblogs.dk har intet med dette arrangement at gøre men videreformidler blot informationen da vi finder det relevant/interessant for sidens læsere .

Helvedes køkken – det skrev bloggerne

mandag, 22. marts 2010

Deltagerne i Helvedes Køkken

Den 3. februrar var ca 25 mad bloggere samlet via madblogs.dk for at deltage til optagelserne til det der viste sig at være præmiere afsnittet af Helvedes Køkken. Når afsnittene optages i god tid i forvejen, så må deltagere og gæster selvfølgelig ikke fortælle om det de har oplevet før end programmet har været vist – dette galdt selvfølgelig også disse mad bloggere.

I sidste uge blev programmet så endelig vist på TV2 og vi var derfor spændte på at se bloggernes reaktion til oplevelsen. Som vi jo godt kan afsløre nu, så var der jo ingen af os gæster der fik noget at spise i restauranten ud over noget rigtigt lækkert brød og rigeligt med god vin. Har dette mon sat en dæmper for bloggernes lyst til at skrive om oplevelsen? Var det den hårde klausul om hvad bloggerne måtte og ikke måtte under og efter optagelserne? (det fik i hvert fald Kasper Bergholt til at melde pas allerede inden arrangementet) eller var det simpelthen fordi der ikke var noget at skrive om?

Vi har taget et kig på nogle af de få blogindlæg der er kommet ud af arrangementet.

Spis & Drik bloggen har ikke meget at sige om selve aften, men kommer med et kort indlæg under overskriften “Helvedes Køkken, Helvedes Sulten” der bærer præg af at skuffelse over hvordan det havde været at være deltager. Fortsætter man over på Bentes blog så er tonen nogenlunde den samme. Overskriften er “Vin og Brød i Helvedes Køkken” og  giver samtidiget det selve programmet et par hårde kommentarer med på vejen:

Klippet så hastigt, at kun superzappergenerationen kan være begejstret for det. Og klippet til et program så tamt, fordomsfuldt og forudsigeligt, at jeg i hvert fald ikke behøver at se flere afsnit.

Hvis man skal vurdere ud fra kommentarerne som Bentes blogindlæg har fået, så er det en holdning som mange andre åbenbart også deler.

På bloggen Trine Spiser, spekulerer Trine over om konceptet bag Helvedes Køkken overhovedt holder. Hun konkluderer hurtigt at det i hvert fald ikke holder at være inviteret som gæst i restauranten som mad-blogger og så ikke få serveret noget mad. Der var for meget ventetid før og under optagelserne og det vi alle helst skriver om – maden – kom aldrig på bordet. Trines kritik er dog ikke nær så hård som de andres, for i det mindste var hendes selskab i restauranten hyggeligt.

En anden som tager det lidt mere let er Jonas’ kogebog som trøster sig med øko-hottere på Nimb efter en, trods alt, hyggelig aften sammen med andre bloggere. Hun kommenterer desuden:

Underholdende at se på programmet i aftes, hvordan en stribe ret udramatiske timer kan klippes sammen til noget med liv-eller-død stemning.

Klidmoster, som jeg selv havde glæde af at have til bords i restauranten, ærger sig over at hun overhoved tilmeldte sig som deltager. Der var stort set problemer fra starten for henden. Først kunne de ikke få hendes søster med, så kunne de ikke finde hendes plads og til sidst blev hun “bænket” på en andens plads  – der trods alt var sammen med både hendes søster og hendes blogger-ven Bente. Skuffelsen var enorm da Wassim Hallal, efter 1½-2 timer endelig råber “køkkenet er lukket”, men heldigvis kunne dagen afsluttes med trøstespisning af store mængder sushi.

Sidst, men ikke mindst, er der så Miras Madblog der forsøger at fokusere på den lækre mad vi kunne læse om i menu kortet, men som dog må erkende at man bliver noget fuld af den mængde vin man kan nå at hælde ned imens man venter på den mad der aldrig kom.

Det er ikke kun deltagere der har skrevet om programmet. En af de, måske mest negative, artikler om programmet er kommet på Spiselivs blog, hvor både konceptet, programmets falske billede af et køkken, deltagernes manglende evner osv når nogle hårde ord med på vejen.

De slutter dog af med en bøn som jeg tror at de fleste mad bloggere og mad interesserede kan støtte op om:

Jeg ville ønske, at TV-folk med indflydelse på sendefladen ville droppe sensationsiveren og lade os få noget ordentligt, ukarikeret madfjernsyn. Vise danskerne branchen indefra med positivt fortegn for en gangs skyld. Som det er nu, er det kun amatørerne, der får lov at lave positive madprogrammer, mens de rigtige, professionelle kokke fejlcoaches og deres udtalelser skamklippes, så de udfylder roller, der bekræfter menigmands fordomme om en branche domineret af psykopater.

Og hvad så med mig? Jeg var jo en af dem som måske var rejst allerlængst for at være med til programmet. At tage fra Aalborg for derefter kun at få serveret brød og vin lyder nok for de fleste som noget fjollet. Jeg er dog af en lidt anden opfattelse. For mig var det nemlig aldrig for madens skyld at jeg deltog. Jeg kan selvfølgelig ikke fraskrive mig at jeg ikke blev lidt ærgret over ikke at smage den lækre menu, men for mig var det meget mere vigtigt at få snakket med nogle af alle de mange bloggere som madblogs.dk til dagligt lister og som jeg ofte læser og kommenterer på. Det gav mig også en mulighed for at lufte et par nye ideer for hvad siden kunne bringe i fremtiden samt høre på hvad andre bloggere har lyst til at se her på siden. Alt dette opnåede jeg og da jeg samtidigt sluttede dagen af med en gang klassisk Stegt flæsk ad libitum på Rio Bravo Bar, og det tilmed i gode venners lag, ja så ser jeg bestemt dagen som vellykket.

Og hvad med programmet? tjaa jeg ser i hvert fald også de næste par afsnit før end jeg begynder at bestemme mig for om det er værd at bruge yderligere tid på. Et “første afsnit” er aldrig så indholdsfyldt som de efterfølgende afsnit da der altid er en masse ting som skal introduceres.

Debat: Er gourmet forbeholdt københavnerne?

tirsdag, 16. marts 2010

Guide Michelin

I dag kom Guide Michelin hvori man bl.a. kan finde listen over hvilke danske restauranter der har fået 1-3 af de eftertragtede stjerner der viser at de er blandt verdens gourmet-elite.

En af de ting der altid undrer mig når jeg ser listen over de restauranter der får stjerner i Danmark er, at de alle ligger i København eller i umiddelbar nærhed heraf.

Man kan selvfølgelig sige at de inspektører som Guide Michelin sender ud selvfølgelig ikke kan drøne rundt til alle landets restauranter for at se om de er gourmet eller ej, men på den anden side så var det jo netop dette der var årsagen til at guiden blev oprettet – at få de franske bil-ejere  (omkring år 1900) til at køre ud på landet og opleve god mad; og samtidigt slide på bildækkene så Michelin kunne sælge mere.

“På landet” er sidenhen blevet “ud i verden” men det er samtidigt blevet forbeholdt restauranter  i storbyerne kun. Dette betyder for Danmark at hvis man vil i denne guide, ja så skal man være i danmarks (åbenbar) eneste storby: København.

Der er ingen tvivl om at der i København ligger nogle af landets (og måske endda Europas) allerbedste gourmet restauranter, men det er bestemt ikke kun der du kan finde god gourmet i landet.

Personligt nyder jeg at komme steder som Glashuset i Hjørring, det hedengangne Madkonsortiet i Aalborg, San Giovani i Aalborg, Malling & Schmidt samt Frederikshøj i Århus, Sortebro Kro nær Odense og flere andre steder i landet.

Det kan undre mig hvorfor disse ikke kommer med i overvejelserne til at få en af de eftertragtede stjerner. Jeg er sikker på at muligheden for at kunne få en sådan stjerne ville højne både de forskellige restauranters niveau samt antallet af gourmet restauranter i landet generelt.

Hvad synes i? Er gourmet i top-klasse (Michelin-stjerne værdig)  forbeholdt Københavnerne? Hvilke gourmet resturanter uden for København ville i anbefale Guide Michelins inspektører at besøge hvis I havde muligheden og hvorfor?

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres holdninger til dette.