Arkiv for kategorien ‘Blog Interview’

Bergholt.net – Det skrevne ords mester

søndag, 28. marts 2010

Så er det igen blevet tid til et lille interview med en af de måske allermest besøgte madblogs på nettet – Bergholts opskrifter. At bloggen er så velbesøgt har måske noget at gøre med, at artiklerne altid er velskrevne – måske fordi der altid beskrives nogle virkeligt kompromidløse og lækre opskrifter.

Falsled kro som Bergholt bl.a. har beskrevet

Fortæl lidt om dig selv og din baggrund – hvor startede det hele?
Mit navn er Kasper Bergholt (f. 1978). Min mormor havde et lille støbejernskomfur fra Morsø. Varmekilden var en miniaturespritbrænder smedet af drengene på Godhjem. Det var måske dér, det begyndte. Jeg husker duften af spritflammen, særligt kombineret med smør, der blev brunet på en lillebitte støbejernspande. Pandekager med en diameter på 4-5 cm blev bagt, mens syltetøj boblede i en lille gryde ved siden af. Måske var det tidligere. Jeg har fået at vide, at jeg har siddet i håndvasken ved siden af, når der blev lavet mad, siden jeg var halvandet år gammel.

Jeg bor i dag på Frederiksberg med min kæreste og min datter på 2 år. Jeg er cand.mag. i engelsk og dansk fra Københavns Universitet – med speciale i semiotik (red: læren om tegn). Jeg troede egentlig, at jeg skulle være gymnasielærer eller forsker (var inde og trykke Dronningen i hånden, da jeg modtog universitetets guldmedalje i 2004), men efter lidt flirten med forskningsverdenen, vendte jeg tilbage til it-/medieagtige ting og sager. I dag arbejder jeg med positionering, primært online.

Hvad hedder din blog?
Min blog hedder Bergholts opskrifter. Den er en sammenlægning af tidligere gastronomiske projekter. Dels en mere klassisk web 1.0-hjemmeside; dels en blog. Jeg begyndte mine skriverier inden for gastronomi for omkring 2 år siden.

Hvad handler din blog om?
Det primære emne på Bergholts opskrifter er, ja opskrifter. Eller måske rettere inspirationer. Æg har forskellige størrelser, tomater forskellig smagskoncentration, vine forskelligt syreindhold, så jeg angiver sjældent mængdeforhold og –angivelser.

Jeg betragter gastronomi som en refleksion over det at lave mad og det at spise med. Det er vel det, min blog handler om. Af og til har jeg et par udstikkere til oplevelser, jeg har haft på restauranter, fx Falsled Kro og MASH Steakhouse. Det er ikke et bærende element, og jeg betragter det ikke som anmeldelser, snarere gastronomiske erindringer.

Hvornår begyndte du at blogge om mad?
Bloggen udsprang af, at jeg var på barselsorlov. Jeg havde lovet mig selv og min kæreste at tage en ordentlig slapper efter en kraftanstrengelse i forbindelse med etableringen af en ny virksomhed. En dag sad jeg og bladrede billeder igennem og lagde et af dem online. Jeg så efterfølgende, at det skabte kontekstuel trafik (søgninger på Hermitage Gambert de Loche), og så fik jeg lidt mere blod på tanden. Derfra er det gået slag i slag – og Bergholts opskrifter er vist nu en af Danmarks mest læste blogs (med omkring 20.000 – 30.000 unikke læsere per måned) på dansk grund. Gastro.dk havde til sammenligning 2.629 onlinelæsere i januar 2010.

Boeuf Bourguignon - en af de lækre opskrifter fra bergholt.net


Hvem håber du på får glæde af din blog? Hvem er målgruppen?
Jeg tror ikke så meget på målgrupper, må jeg indrømme. Dem, der har glæde af min blog, er dem, der interesserer sig for gastronomi i et eller andet omfang. Det kan spænde fra én, der gerne vil lave en god middag til sin kæreste i en speciel anledning og fx søger på ”gourmetopskrifter” til folk, der gerne vil prøve kræfter med nogle af de kanoniserede franske klassikere – confit de canard, boeuf bourguignon. Generelt prøver jeg at fortolke tilberedningsmetoder ud fra, hvad jeg har set virke godt i andre sammenhænge. Det er mit indtryk, at mange opskrifter er præget af hovedløs videreformidling. Der er så mange myter og misforståelser – kød skal brunes kraftigt på ydersiden for ikke at tabe saft, saltning skal finde sted til allersidst af samme årsag, osv. Det er en skam!

Jeg håber, at dem, der læser med, får inspiration. Og jeg er rigtig glad for tilbagemeldinger på opskrifter. Positive såvel som negative. Lidt idealistisk betragtet ser jeg måske bloggen som en slags fortolkningsfælleskab, hvor jeg og andre kan blive skarpere, gladere og klogere gastronomer. Et eksempel på dialog og interaktion med brugerne er min béarnaiseføljeton, hvor min oprindelige blogpost inspirerede Jens Hultquist til at gå i gang med den nærmest mytologisk vanskelige sauce. Det kom der gode gæsteindlæg om ud af. De kan læses her: Béarnaise fra 80’erne og frem. & Verdens hårdeste rally!

Kalvefilet m. sauce bordelaise

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Jeg synes, jeg er blevet bedre. Bedre til at tage billeder, til at reflektere, til at formidle. Lave mad og spise mad refleksivt. At sprogligegøre sansningen, at udfordre de kategorier, man ligesom lærer at tænke igennem, når man vokser op i en madkultur som den danske. Det er ret abstrakt, kan jeg godt se. Men jeg mener ikke, vi skal være så bange for abstraktionen. Konkret så har jeg fået sat nogle projekter i søen, som jeg måske ikke ville have sat i søen. Gæsteindlæg fra tidligere Formel B-restaurantdirektør Kristian Brask Thomsen til eksempel. For 10 år siden havde vi nok ikke ”mødt hinanden”. Men de sociale medier bryder nogle af de hierarkier ned, der tidligere eksisterede.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Noget om påske, måske. Sidste år skrev jeg om lammekød. Det gør jeg måske igen.

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? Hvorfor?
Hmm. Godt spørgsmål. Béarnaise-rejsen synes jeg blev godt. Min opskrift på kalvefilet med rødvinssauce er jeg også glad for, fordi det var første gang, at jeg var 100% tilfreds med billedmaterialet. Fotografering, lyssætning, beskæring og den slags har været min største udfordring, men det går fremad.

Helvedes Køkken: deltageren René svarer på 10 hurtige spørgsmål

torsdag, 18. marts 2010

Vi har været så heldige at få lov at skyde 10 hurtige spørgsmål af mod den yngste deltager i Helvedes køkken, nemlig René.

Beskriv kort dig selv – hvor er du fra, hvor gammel er du, hvad laver du til dagligt?
Jeg hedder Renè Trane Petersen, jeg er 19 år gammel og bor i maribo på lolland. Jeg har en dejlig kæreste der hedder Mette Frederiksen.
Jeg arbejde til daglig som kok og er kokkeelev hos Claus & Kristinas Spisehus i Nakskov (red: folk der har set  Bo Bech i “Med kniven for struben” vil måske genkende dette navn).

Hvorfra kommer din interesse for madlavningen?
Grunden til jeg er så glad for madlavning, det er nok fordi det er så kreativt og så ved man aldrig hva der sker en dag på arbejdet. Elsker når adrenalinen pumper rundt og det hele bare kører, og så har mit hjerte bare altid lagt i madlavningen.

Hvad/hvem fik dig til at tilmelde dig til Helvedes køkken?
Grunden til jeg meldte mig til Helvedes Køkken  er egenligt ganske enkel. En dag jeg tjekkede min mail, var der et opslag om Helvedes køkken. Jeg tænkte det kunne være sjovt og så sendte jeg en ansøgning. Efter 10 min. så ringede min telefon pludselig – det var Casterne og spurgt om jeg ville til casting.  Ja så kørte det faktisk der ud af fra det tidspunkt af.

Nogen tilmelder sig for at blive “set” andre for pengenes skyld? Er det noget du har tænkt over i forbindelse med din tilmelding?
Da jeg tilmeldte mig tænkte jeg det ville være mit gennembrud. Jeg vil rigtigt gerne noget stort med mit kokke erhverv og dette kunne være en hjælp på vejen.  Jeg føler da også allerede nu at jeg har fået en masse ud af det, med henblik på kommende kokke konkurrencer hvor jeg vil være forberedt på en helt anden måde.

Kendte du til Wassim Hallal før du var med i programmet?
Jeg vidste godt Wassim var en rigtig dygtig kok, men kendte ikke til hans måde og arbejde på –  men det lærte vi så hurtigt under optagelserne til programmet 🙂

Wassim skal jo udfylde en rolle som den verdenskendte Gordon Ramsey normalt er kendt for. Er der nogen ting som er anderledes i den måde de styrer køkkenet på? Er der noget Wassim gør bedre eller dårligere?
Wassim styrer køkkenet super godt – han forlanger respekt for råvarene, og sjusk er en dødsynd.
Han lærte mig og lave gourmet mad, og han har givet mig blod på tanden til mere. Wassim er ikke bare en dygtig leder og kok, men også en der hjælper sine kokke og taler med dem udenfor køkkenet. Jeg kender ikke så meget til hvordan Gordon Ramsey er på det område.

Vi andre har jo set hvordan nogle af kokkene i den amerikanske Hells Kitchen nærmest bryder sammen eller stikker de andre deltagere. Vil vi opleve lignende intriger og problemer i Helvedes køkken og kan du evt. løfte sløret for lidt af hvad vi kan forvente?
Ja her blir vi os stukket i ryggen af de andre, men man ved godt lidt om hvem man kan stole på derinde, vil helst ikke fortælle noget mere, synes bestemt at  i skal se det i stedet 🙂

Kan du bruge noget af det du har lært under opholdet i Helvedes Køkken i din dagligdag som kok?
Alt det jeg har lært derinde i helvedes køkken kan jeg bruge i min daglig dag i køkkenet.

Deltagerne bor efter sigende sammen under optagelserne – er det svært at skulle leve sammen med folk man faktisk konkurrerer imod? Opstod der nogen sjove episoder i forbindelse med at i boede sammen?
Os “drenge” havde det rigtig godt, og sjovt sammen i vores lejlighed. Jeg ved pigerne havde deres problemer i lejligheden, men mon ikke i kan se mere til det i programmet.
Det sjoveste var så absolut når vi alle var sammen og drak en fyraftens øl og lærte hinanden bedre og kende – Det var altid mega sjovt!! – og så havde vi jo Ole til og fyre den vildeste humor af konstant.
Det for lææææækkkkeeeerrrrrttttt 🙂

Det sidste spørgsmål: Søger du nogensinde inspiration til mad på danske eller udenlandske mad-blogge og kan du evt. nævne nogle af dine favoritter?
Bruger mest min egen viden når jeg arbejder i køkkenet.  Nåja, og så går jeg helst ud og spiser på gourmet restauranter for og få viden og inspiration til nye retter.

Vi takker René fordi han ville være med til interviewet og ønsker ham held og lykke i programmet. Om René klarer sig igennem programmerne må I se i tv hver tirsdag kl 20 på TV2.

Læs mere om Rene på hans profilside hos TV2

Mad & Vin – Fra superkok i Aalborg til blogskriver

tirsdag, 26. januar 2010
anders

Anders viser hvad han kan på Læsø

Denne gang har vi valgt at tage et smut forbi en af de nyere danske madblogge på nettet. Mad & Vin er måske nok under et halvt år gammel, men er allerede nu fyldt med spændende opskrifter og blogindlæg for madglade danskere. Læs her hvordan bloggen blev startet og hvem der står bag:

Giv en kort beskrivelse af dig og hvor i landet du bor?
Hej, jeg hedder Anders og bor i Aalborg, i det mørke Nordjylland. Jeg er 30 år gammel og har en sund interesse for mad, vin og musik, synes jeg i hvert fald selv.

Nogle ville nok mene en usund interesse, da jeg ikke er så god til begrænsningens fine kunst!
Jeg er udlært kok og har også arbejdet både som kok og køkkenchef på en af Aalborgs bedste restauranter, Ristorante SanGiovanni , et sted med god italiensk mad, klassisk med et twist; og så er vinkælderen en af de bedste rene italienske vinkældre i Danmark!
For tiden går jeg rundt og nyder livet og tænker lidt over fremtiden, dajeg var kørt lidt træt i branchen efter 8½år med et alt for presset program.
Dog har jeg fået renset hovedet og er begyndt at savne intensiteten bag gryderne, samt gæsternes glade ansigter efter en god aften! Så når det rette job, det rette sted dukker op, så er jeg klar til at give den gas i køkkenetnigen, eller for den sags skyld på gulvet, iblandt gæsterne!
Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Min blog hedder noget så originalt som Mad og Vin,  og jeg startede den mere eller på grund af en hurtig  indskydelse en aften. Jeg havde egentligt planlagt at holde det på et stille og roligt niveau, hvor ikke så mange andre end mig selv skulle se den. Men som tingene som regel ender for mig, stod det mig hurtigt klart, at jeg ikke kunne begrænse det til det.
Jeg startede med at arbejde på bloggen mandag den 16 november og brugte en uge på at lave en del indlæg, tænke lidt over konceptet, samt lægge lidt materiale online. Hvorefter jeg lancerede den til venner og bekendte tirsdag den 24 november, så bloggen er stadig meget ny, men interessen for bloggen er meget større end jeg havde forventet, og det er jo rigtigt dejligt!
Hvad er det primære emne på din blog?
Det primære emne, det må jo nok blive inspiration til at peppe de danske køkkener lidt op. Det lyder selvfølgelig meget arrogant, for jeg tror ikke at danskerne generelt har problemer med at lave et spændende måltid eller 2, når tiden er til det i weekenden. Problemet er måske mere hvad der skal laves til hverdag, hvor jeg stadig tror at de gamle klassikere, som også røg på bordet i min barndom, stadig huserer. Altså frikadeller, pasta og kødsauce, koteletter, hakkebøffer og diverse gryderetter, lavet på den samme måde igennem mange år. Ikke at der er noget som helst galt med de nævnte, men lidt variation skader jo ikke.
Så mit håb er at jeg måske kan give et lille fif eller en grøntsag eller andet, som kan gøre det daglige måltid en kende mere spændende og varieret, ved at give en hurtig gennemgang med et par billeder. Samt budskabet om, at det altså ikke tager ret lang tid, at lave lidt nyt her og der. Men også at vise at det slet ikke er så svært at lave lidt mere avanceret mad, eller at lave de fleste ting fra bunden af selv.
Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Det er egentligt et meget godt spørgsmål! Som skrevet tidligere fik jeg indskydelsen en sen aften, men hvad der lige lå til grund for tanken, kan jeg ikke pinpointe. Måske faktummet at jeg savnede at lave mad, med et andet formål, end bare det at skulle være føde til mig selv; og så har jeg jo mange gange måtte høre på, at det er for svært at lave lækkert mad, med mindre man er uddannet kok, meget seriøs amatør gastronom eller har et arsenal af udstyr til at hjælpe sig. Og det passer jo ikke, det behøves slet ikke at være så svært som mange bilder sig ind!
Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Jamen, alle der kigger forbi skulle da gerne få lidt glæde af, hvad de nu falder over eller har søgt efter! Det kunne da også være fedt at få samlet en lille hardcore fangruppe, der jævnligt tager inspiration og giver feedback på hvad de har lavet af mad – eller oplevet – af ting som jeg har skrevet om!
Jeg har ikke haft en målgruppe i tankerne, men alle der interesserer sig for mad, gastronomi og vin, vil da umiddelbart få glæde af bloggen!
Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Indtil nu er det jo den opbakning og de ting som nogle vil til at give sig i gang med, efter at fundet lidt inspiration på bloggen. Men nu har den jo ikke været i gang i så lang tid, så det bedste har jeg jo nok til gode. At  bloggen bliver omtalt med et indlæg på madblogs.dk er jo også et skulderklap og en god oplevelse. Især da det sker så kort tid efter at jeg er startet med Mad og Vin.
Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Nu er planen at publicere et indlæg mandag til fredag, både enkeltstående indlæg eller lidt mere tema orienteret, som man kan se med indlæg som dem om Daal og thanksgiving. Af større projekter kommer der snart en del, om lidt
spisesteder i københavn, hvor jeg imens dette skrives befinder mig, og indtil videre har jeg fået en masse dejligt at spise herovre!
Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? Hvorfor?

Den kraftfulde indiske ret Daal

Hvis jeg skal vælge et ud, af de få der er nået at komme online, må det blive indlægget om Daal, det er jo en af mine favorit retter, som jeg slet ikke får lavet ofte nok. Eller får leget nok med, når jeg er i gang, men det skal nok komme engang i fremtiden.

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Det er ikke noget jeg har gjort meget i, eller gør nu for den sags skyld. Www.madfar.dk har jeg fulgt siden den startede for nogle måneder siden, et godt sted til mad lavet med kærlighed, med en, oftest sund tanke. Og efter at jeg
startede min egen er jeg stødt på Bergholts blog , og har fået læst lidt af hans indlæg. Hans smag og holdninger passer jo meget godt på mine egne, så det er jo skønt at læse indlæg fra en mand, med sådan en god smag! Niels Lillelund er også lige begyndt at blogge på http://blogs.jp.dk/detvardraaben/ og den mand før drukket noget godt vin og udtrykker sig godt!
Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Af internationale har jeg læst jævnligt på http://blogs.sfweekly.com/foodie/ i et par uger, og det er jo en by med gang i, ligesom New York, og jeg læser da også jævnligt mad og vin delen af NY Times http://www.nytimes.com/pages/dining/index.html.
Vi takker for en hyggelig snak med Anders og håber at i læsere vil tage et smut forbi hans blog og kommentere på hans mange fine opskrifter.

Kokkekniven.com – Når kokken deler opskrifterne

lørdag, 23. januar 2010
Kristian

Kristian som er bagmanden bag kokkekniven.com

Så er det igen tid til et interview med en af de danske mad bloggere derude. Denne gang har vi bevæget os over på www.kokkekniven.com for at høre hvad der inspirerer bagmanden for denne blog.

Giv en kort beskrivelse af dig selv:
Mit navn er Kristian Petersen, jeg er udlært kok, har hovedsæde på Hvalpsund Færgekro og er i skrivende stund 34 år. Jeg er bosiddende i Havbro i vesthimmerland på 5. år. Jeg er gift og har en bette knejt på 1½ år samt venter
nummer 2 til juli.

Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Bloggen hedder Kokkekniven og blev lanceret i 2006, men den har været cracket (haft besøg af ubudne gæster, red.) så mange gange i løbet af de seneste 2 år, hvor alt er gået tabt hver gang da jeg ikke er den store hjemmesidehaj.  Jeg må derfor nok sige at den er ”genfødt” her i 2009 som den blog i ser i dag.

Hvad er det primære emne på din blog?
Well, egentlig føler jeg at bloggen er sådan lidt allround, men helt klart med fokus på de retter vi spiser herhjemme eller nogle af de opskrifter jeg ”videreudvikler” på mit arbejde.

Jeg har kærlighed til al slags mad og har ikke fokus på om det nu også er fedtfattigt, billigt eller dyrt.

Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Faktisk var det en af mine gode venner der sagde at jeg burde lave en kogebog med mine opskrifter. Han var gang på gang blev forbavset over min brug af råvarer og ingredienser, så han ville gerne have mine opskrifter i nærheden så han selv kunne lave dem derhjemme.

Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Åhh, jeg ville ønske at hele verden vil læse min blog og forgude mig, men her i den virkelige verden er det nok en ganske almindelig dansker der lige skal bruge en opskrift, søger og tilfældigt ”lander” på siden som der er flest af. Jeg har dog også en hel del faste læsere.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Det at folk kommer forbi bloggen, efterlader en kommentar, afprøver opskrifterne og finder dem nyttige er en fantastisk oplevelse. Dem har jeg faktisk haft mange af, men skal jeg fremhæve en speciel, så var det en dame der kommenterede på min opskrift på Filet Wellington, hvor det viser sig at hun havde været på mit arbejde og spise den og nu gerne ville lave den til hendes bryllupsdag. DET syntes jeg var helt vildt.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Jeg vil gerne blogge noget mere om alt. Jeg har ikke nogle specielle planer, men jeg vil gerne fokusere noget mere på danske råvarer og ikke kun mine lokale råvarer. Jeg har rig mulighed for at gå hen til min nabo og få en ko, gris eller en kylling og selv slagte dem. Jeg har ligeså stor mulighed for at gå over til min anden nabo og få danske grøntsager og frugter, men det er desværre ikke noget jeg har gjort endnu, da min fritid ikke er noget der er overflod af. Det vil jeg dog gerne ændre i fremtiden.

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? hvorfor?
Skal jeg fremhæve en speciel opskrift, så bliver det min hjemmelavede pæresorbet med chilibacon, da det er en af den slags opskrifter der virkelig er knald eller fald. Selve opskriften er der ikke noget at råbe hurra for, men det er selve oplevelsen af den bladning af råvarer der gør den speciel.

Det er en af den slags opskrifter der enten imponerer din gæst med den ”specielle” smag, eller også sidder de tilbage og tænker at bacon kun kan bruges til morgenmad.

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg er blevet fast læser af Piskeriset, Faster Philip og Grydeskeen som alle 3 giver mig inspiration og glæde når jeg læser dem og kan derfor ikke sige at der er en af de 3 der favoritten, da de hver især byder på 3 forskellige input.

Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Jeg er stor fan af Mr. Food videos himself. Han hedder john og er udlært kok, kommer fra USA og skriver inde på http://americanfood.about.com/ og på sin egen side www.foodwishes.com hvor der er videoer af alle hans opskrifter. Ham kan jeg varmt anbefale.

Kvalimad.dk – en grundbog i madlavning

tirsdag, 15. december 2009

Så er det blevet tid til vores første interview med en dansk mad blogger og vi lægger derfor ud med ejeren af den populære blog kvalimad.dk. Læs herunder hvordan en mad-blog udformet som en fysikrapport får ham til at spinde som en lille mis og hvordan brev-bearnaise får ham til at græde.

Kan du give en kort beskrivelse af dig selv for vores læsere:

Max er den kreative hjerne bag kvalimad.dk

Max er den kreative hjerne bag kvalimad.dk

Jeg er døbt  Max Møller Rasmussen, og  bliver kaldt max, eller max m af dem der kender min mørke musiker fortid. Jeg er født i ’65 i Århus men har boet de sidste 20 år i Odense.

Du driver i dag siden kvalimad.dk hvor du via tekst, billeder og videoer beskriveren masse om teorien bag madlavning. Fortæl lidt om hvornår du startede bloggen og hvilke forventninger du har med den:
Kvalimad er egentlig ikke tænkt som en blog. Mere som e-learning. Den ligner meget en blog, så jeg kan godt forstå forvekslingen. Jeg har arbejdet seriøst på den i ét år, og jeg når op på 200.000 hits inden året er omme. Det er jeg godt tilfreds med. Næste år vil jeg erne op på en million.

Det viser jo at folk kan lide siden og finder noget interessant derinde. Hvad er egenligt det primære formål med din blog – hvad vil du have at læserne skal have med derfra?
Grundlæggende viden, systematisering, dannelse og uddannelse i madlavning. Med kraftigt fokus på det dansk og franske bonde- og hjemmekøkken. Jeg kan nu også godt lide andre køkkenretninger. Men de får lige vente indtil jeg syntes jeg er nået til bunds i det danske.

Forklar lidt mere om hvad der fik dig til at starte bloggen oprindeligt:
Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg ”God mad let at lave” af min mor. Den har alle ”slaveretterne” i gode og veltestedede opskrifter. Min blog er et forsøg på at gøre det samme for mine egne børn, måske bare lidt bedre. Nåh ja og for alle andres børn. Og hvem der ellers måtte være interesseret i mad. Jeg elsker god mad og er bekymret for at vi bliver
lige så dårlige til hjemmelavet som amerikanerne er. Hvis vi kun får industriretter og færdigmad mister vi simpelthen vores kvalitetssans.

Kvalimad Logo

Kvalimad Logo

Hvis man fx ser ”Rabatten” på DR1 så har de indimellem folkepaneler der skal vurdere kvaliteten af noget mad. Jeg finder resultaterne både skræmmende og fascinerende. Ofte er de simpelthen ude af stand til at lave en kvalificeret kvalitetsvurdering. Som når de skal bedømme hvilken brev-bearnaise der er den ”rigtige”. De har tydeligvis aldrig smagt en rigtig bearnaise, så de taler blot om hvilket brev der minder mest om det de er vant til. Brev bearnaise er bare en flad-smag. En rigtig bearnaise er en kæmpe smagsoplevelse med mange dimensioner. Men det ved de simpelthen ikke.
Det minder mig om at jeg skal have lavet en hollandaise/bearnaise opskrift på sitet.
Den bog er vi mange som har fået inspiration fra igennem tiderne og jeg er sikker på at rigtigt mange kan få glæde af en online version af den slags opskrifter. Har du en bestemt målgruppe for din blog eller er den for alle?
Det giver jo ingen mening at sige at den er for alle. Men det er min fornemmelse at det er en meget bred gruppe der læser den. Lige fra børn der fortæller de har lavet et eller andet med deres forældre, til nørdede amatør molekylær gastronomer som mig selv.
Jeg har en oversigt over alt det jeg gerne vil lave på sitet. Hele grundkøkkenet. Alle de vigtige konditorkager. Hvordan man tilberede forskellige råvarer. Design af retter og udseende. Samtidig forsøger jeg at forstå principper og finde systemer i madlavning. De systemer prøver jeg så at fortælle om.

Rækkefølgen jeg fortæller det i kan virke tilfældig. Men det er den ikke. Det kommer i den rækkefølge jeg laver og serverer maden i derhjemme. Når det er lavet, så streger jeg det ud på min liste over ting der skal laves.

Nu Har du jo videoer med dig selv på siden og med en så stor gruppe af besøgende på siden kunne man jo forestille sig at du var blevet lidt “kendis” og blev genkendt på gaden.  Har du haft nogle specielle oplevelser med siden? noget som har gjort dig glad:
Jeg har ikke haft én god oplevelse som sådan. Men det gør mig glad at der er nogen der gider læse den, og deltager aktivt på den.

Kvalimad.dk har lavet Napoleons hatte

Kvalimad.dk har lavet Napoleons hatte

Du skriver jo om en masse forskelligt inde på siden. Kan du fortælle lidt om hvad du vil skrive om næstegang og hvorfor?
Lige for tiden blogger jeg juleopskrifter så meget jeg kan. Det kunne jeg godt tænke mig blev så omfattende som muligt. Julemad er ikke så indviklet, men vi vil frygtligt gerne lave det rigtig. Når vi så ikke laver det så tit kan det godt gå galt.

Det næste fokus bliver nok konditorkager. Det virker som om der er meget interesse for mine ”søde” opskrifter.

Når man skriver sådan en blog, så er der jo altid noget men synes er ekstra vellykket og som man er mere tilfreds med. Har du et personligt favorit blogindlæg på din egen blog? Hvorfor?
Det indlæg jeg er i gang med, eller som jeg lige har lagt på, er altid min favorit. Men hvis jeg skal pege på en artikel som jeg syntes er vellykket så er det nok min wok artikel. Den rammer relativt præcist det jeg prøver at opnå:
http://www.kvalimad.dk/artikler/wokmad-og-wokstegning-introduktion

Der er jo mange andre som skriver om mad i Danmark. Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg læser andre blogs, men jeg læser lige gerne på engelsk som på dansk. Min læsning er helt styret af indholdet. Jo mere madteknisk og nørdet det er, jo gladere er jeg. Så jeg er nok mest på udenlandske blogs.
Jeg gider ikke at læse blogs der minder om dagbøger, hvor folk fortæller hvad de har fået og spise, hvem sammen med, om deres hund er blevet klippet eller den slags.
Blogs der fokuserer på madfotos har heller ikke den store interesse, men jeg kan godt tilgive det hvis der samtidig er god tekst med 🙂
Næh få det til at ligne en fysikrapport om madlavning … så er jeg der som en lille mis. Folk der deler erfaringer, eksperimenterer og prøver nye ting af, det syntes jeg er interessant.

Når nu du ikke læser så mange Danske blogge, er der så nogen udenlandske du læser og kan anbefale?
Ja. Harold McGEE har en blog der hedder “News For Curiouos Cooks” på http://news.curiouscook.com/
Han skriver alt for sjældent, men det er altid utroligt lærerigt.
Bortset fra det så bruger jeg google til at finde interessant indhold med. Jeg abonnerer ikke på andre sites end McGEEs.
Nåh jo. Jeg er så begyndt at skimme madblogs.dk for om der er noget interessant. Så det syntes jeg er en god ide.