Arkiv for kategorien ‘Service meddelelser’

Forårsoprydning i blog listen

mandag, 14. marts 2011

Så blev det tid til en omgang oprydning i bloglisten her på madblogs.dk, da der på det seneste er kommet meldinger om at flere af bloggene skriver om alt muligt andet end mad.  Dette kan jeg selvfølgelig godt forholde mig til og derfor har jeg taget beslutning om at rydde op i listen.

Der kommer konstant nye blogge med på madblogs.dk’s madblogger liste (lige nu 279stk) og det betyder selvfølgelig også at rigtigt mange blogindlæg kommer igennem vores system. Naturligt nok kan jeg ikke sidde og screene alle indlæg for om de er relevante for mad-interesserede eller ej.

Derfor laves denne screening en gang for alle når bloggen tilføjes til listen – en screening der sker manuelt og ud fra mit synspunkt alene (er du uenig i mine valg, så hører jeg selvfølgelig gerne begrundelse herfor).

Der er ligesom 3 kategorier man kan inddele bloggene på listen i:

 1. blogge  der kun skriver om mad/vin/osv.
 2. blogge der skriver mest om mad men også om andet
 3. dem der engang skrev om mad men nu har valgt at skifte interesse område

Den første type har selvfølgelig fuld berettigelse på listen og er derfor uberørte i min seneste oprydning.

I kategori 2 tilfælde har jeg måtte ind og vurdere om de skriver “nok” (igen MIN personlige vurdering) om mad relaterede emner eller ej. Hvis de lå lige på vippen til ikke at skrive nok, så har jeg i hver af tilfældene undersøgt om deres blogsystem giver mulighed for at man filtrerer på kategori eller “tag” og kan få et RSS feed for dette. Hvis dette har været tilfældet, og bloggen også rent faktisk har benyttet samme kategori eller tag på deres mad indlæg, så har jeg blot ændret feed for deres blog til det madspecifikke feed. Hvis ikke dette var tilfældet, så er bloggen blevet fjernet fra listen.

Er din blog i kategori 2 og vil du gerne have at den fortsat kan være på listen? så kontakt mig og lad os se om vi kan finde en løsning hvor kun dine madindlæg bliver vist her på siden.

Blogge i kategori 3 er alle blevet fjernet uden tøven da de ikke er relevante for sidens læsere (der er røget 8 stk).

Jeg har sikkert ikke fanget alle blogge i denne oprydningsrunde, så hvis der er blogge på listen i mener skal fjernes, så hører jeg gerne om det. Dette gælder selvfølgelig også blogge som ikke eksisterer mere og hvor linket derfor er dødt.

 

Invitation: Smag på verdens dyreste burger og snak med Burger Kings chefkok (stadig frie pladser)

mandag, 17. maj 2010
Verdens dyreste burger

Burgerkings "Verdens dyreste burger"

Så er der fundet ny dato for dette arrangement – 18. Maj

Nu hvor askeskyen har lagt sig er det igen blevet muligt at få Mark Dowding til Danmark . Derfor bliver I madbloggere igen givet den mulighed at komme til dette spændende arrangement.

Madblogs.dk vil i samarbejde med Burger King invitere en håndfuld madglade bloggere til et arrangement, hvor fordomme om fastfood kan sættes på prøve.

Den 20. april kommer chefkokken Mark Dowding nemlig på et sjældent besøg i Danmark for at tale om sit daglige arbejde som leder af Research & Development hos Burger King.
5 madbloggere kan få mulighed for at møde og interviewe Mark Dowding – manden bag Verdens Dyreste Burger – til deres blog, når han holder gå-hjem-frokost-møde med et lille udvalg af danske bloggere.
Her vil han vise, hvordan han til dagligt arbejder med at udvikle forskellige nyskabende og grænseoverskridende fastfoodprodukter.

Blandt mange andre farverige produkter til fremvisning og smagning vil Mark Dowding og hans Magnificent Seven køkken-crew tilberede eksemplarer af en række madperler fra grilluniverset.

På menuen er blandt andet den legendariske ’Verdens Dyreste Burger’, ’Bourbon Glazed Wings’, ’Corndogs & Purple Mustard’ og ’Mango & Passion Dessert Shots’.
Så som deltager skal du pakke kuglepennen, den skarpe tunge og de forudindtagede holdninger og møde op til et event, der vil forbløffe og forbøffe dig.

Arrangementet foregår:
Burger King, Waves Storcenter, Over Bølgen 20, 1. sal 3, Greve 18. maj kl. 16.00

INFO:

Det er tiltænkt at I som bloggere får lov at interviewe Mark, så det anbefales, at man inden fremmøde er forberedt med spørgsmål. Hvad du spørger om er helt op til dig, og det står dig frit for, hvad du vil skrive om arrangementet bagefter. Meget vil foregå på engelsk, så du skal derfor kunne forstå og tale dette sprog.

Arrangementet er gratis og tilmelding er efter “først til mølle” princippet. Der er plads til 5 personer.

Tilmelding foregår ved at skrive navn, e-mail og evt. telefonnummer til os via kontaktformularen her på siden.

De heldige deltagere vil få direkte besked via e-mail.

Update 14/4:

Der er stadig et par pladser fri til dette arrangement.
Update 16/4:
Burger King har tilbudt at godtgøre op til 300kr af eventuelle rejseudgifter, så gem kvittering fra taxa/tog/bus.
UPDATE 17/5:
Der er stadig ledige pladser til dette arrangement. Sidste tilmeldingsfrist er i aften kl 23.

Konkurrence: blog om sundhed og vind en lækker kogebog (forlænget)

onsdag, 21. april 2010

”Sunde vaner starter her!” sådan lød ordene, som kickstartede FDB’s sundhedsaktivitet Sundhedsugen, der i uge 15 sætte fokus på, hvordan det bliver let at leve sundere. Ofte kræver det ikke store, revolutionerende ændring at komme til at leve lidt sundere.
Som mad bloggere er vi ofte de opskrift-søgendes kilde til nye opskrifter og ideer og derfor har vi også en vis forpligtigelse til at levere et (relativt) sundt indhold på vores blogge. Skriver man om kager og søde sager, nåja så må man i det mindste gøre en indsats for at fortælle at man altså ikke skal spise dette til hovedret hver eneste dag. Skriver man om mere traditionelle retter og f.eks. følger Price-brødrenes princpip med “Rigeligt smør”, så kan man måske godt lige nævne at retterne kan laves med lettere alternativer.
Vi har tænkt os at slå et slag for sundheden på danske madblogge og da FDB har været så flinke at sponsorere 4 stk af deres bog “Spis Dig Let – Sunde Vaner der holder”, ja så er det jo passende at udlove disse som præmie i en konkurrence.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på at man:

 1. blogger om en sund opskrift, sund restaurant eller noget der på anden måde har med sundhed og mad at gøre.
 2. Linke til dette blogindlæg i teksten (og kan dit blog system lave trackback/pingback så benyt dette)
 3. Eller alternativt til 2) så skrive en kommentar herunder med link til blog indlægget.

Du må skrive så mange blogindlæg du har lyst til og hver af dem tæller som et lod i konkurrencen(hver person kan kun vinde én gang, så ved flere trækninger af samme person, så vil et nyt navn blive trukket)

Konkurrencen løber frem til 5. maj hvor vinderne vil blive trukket ved tilfældig udtrækning og annonceret her på siden.

Om Bogen og dens forfatter

Bogen blev udgivet i anledning af FDB’s Sundhedsuge og er skrevet af Anne Ravn der bl.a. er kendt som en af eksperterne fra TV programmet “By på Skrump”. Anne er til daglig klinisk diætist på Århus Universitetshospital. Bogen er på 140 sider og indeholder omkring 50 spændende opskrifter samt en masse gode råd omkring kost, motion og sundhed.

Helvedes køkken – det skrev bloggerne

mandag, 22. marts 2010

Deltagerne i Helvedes Køkken

Den 3. februrar var ca 25 mad bloggere samlet via madblogs.dk for at deltage til optagelserne til det der viste sig at være præmiere afsnittet af Helvedes Køkken. Når afsnittene optages i god tid i forvejen, så må deltagere og gæster selvfølgelig ikke fortælle om det de har oplevet før end programmet har været vist – dette galdt selvfølgelig også disse mad bloggere.

I sidste uge blev programmet så endelig vist på TV2 og vi var derfor spændte på at se bloggernes reaktion til oplevelsen. Som vi jo godt kan afsløre nu, så var der jo ingen af os gæster der fik noget at spise i restauranten ud over noget rigtigt lækkert brød og rigeligt med god vin. Har dette mon sat en dæmper for bloggernes lyst til at skrive om oplevelsen? Var det den hårde klausul om hvad bloggerne måtte og ikke måtte under og efter optagelserne? (det fik i hvert fald Kasper Bergholt til at melde pas allerede inden arrangementet) eller var det simpelthen fordi der ikke var noget at skrive om?

Vi har taget et kig på nogle af de få blogindlæg der er kommet ud af arrangementet.

Spis & Drik bloggen har ikke meget at sige om selve aften, men kommer med et kort indlæg under overskriften “Helvedes Køkken, Helvedes Sulten” der bærer præg af at skuffelse over hvordan det havde været at være deltager. Fortsætter man over på Bentes blog så er tonen nogenlunde den samme. Overskriften er “Vin og Brød i Helvedes Køkken” og  giver samtidiget det selve programmet et par hårde kommentarer med på vejen:

Klippet så hastigt, at kun superzappergenerationen kan være begejstret for det. Og klippet til et program så tamt, fordomsfuldt og forudsigeligt, at jeg i hvert fald ikke behøver at se flere afsnit.

Hvis man skal vurdere ud fra kommentarerne som Bentes blogindlæg har fået, så er det en holdning som mange andre åbenbart også deler.

På bloggen Trine Spiser, spekulerer Trine over om konceptet bag Helvedes Køkken overhovedt holder. Hun konkluderer hurtigt at det i hvert fald ikke holder at være inviteret som gæst i restauranten som mad-blogger og så ikke få serveret noget mad. Der var for meget ventetid før og under optagelserne og det vi alle helst skriver om – maden – kom aldrig på bordet. Trines kritik er dog ikke nær så hård som de andres, for i det mindste var hendes selskab i restauranten hyggeligt.

En anden som tager det lidt mere let er Jonas’ kogebog som trøster sig med øko-hottere på Nimb efter en, trods alt, hyggelig aften sammen med andre bloggere. Hun kommenterer desuden:

Underholdende at se på programmet i aftes, hvordan en stribe ret udramatiske timer kan klippes sammen til noget med liv-eller-død stemning.

Klidmoster, som jeg selv havde glæde af at have til bords i restauranten, ærger sig over at hun overhoved tilmeldte sig som deltager. Der var stort set problemer fra starten for henden. Først kunne de ikke få hendes søster med, så kunne de ikke finde hendes plads og til sidst blev hun “bænket” på en andens plads  – der trods alt var sammen med både hendes søster og hendes blogger-ven Bente. Skuffelsen var enorm da Wassim Hallal, efter 1½-2 timer endelig råber “køkkenet er lukket”, men heldigvis kunne dagen afsluttes med trøstespisning af store mængder sushi.

Sidst, men ikke mindst, er der så Miras Madblog der forsøger at fokusere på den lækre mad vi kunne læse om i menu kortet, men som dog må erkende at man bliver noget fuld af den mængde vin man kan nå at hælde ned imens man venter på den mad der aldrig kom.

Det er ikke kun deltagere der har skrevet om programmet. En af de, måske mest negative, artikler om programmet er kommet på Spiselivs blog, hvor både konceptet, programmets falske billede af et køkken, deltagernes manglende evner osv når nogle hårde ord med på vejen.

De slutter dog af med en bøn som jeg tror at de fleste mad bloggere og mad interesserede kan støtte op om:

Jeg ville ønske, at TV-folk med indflydelse på sendefladen ville droppe sensationsiveren og lade os få noget ordentligt, ukarikeret madfjernsyn. Vise danskerne branchen indefra med positivt fortegn for en gangs skyld. Som det er nu, er det kun amatørerne, der får lov at lave positive madprogrammer, mens de rigtige, professionelle kokke fejlcoaches og deres udtalelser skamklippes, så de udfylder roller, der bekræfter menigmands fordomme om en branche domineret af psykopater.

Og hvad så med mig? Jeg var jo en af dem som måske var rejst allerlængst for at være med til programmet. At tage fra Aalborg for derefter kun at få serveret brød og vin lyder nok for de fleste som noget fjollet. Jeg er dog af en lidt anden opfattelse. For mig var det nemlig aldrig for madens skyld at jeg deltog. Jeg kan selvfølgelig ikke fraskrive mig at jeg ikke blev lidt ærgret over ikke at smage den lækre menu, men for mig var det meget mere vigtigt at få snakket med nogle af alle de mange bloggere som madblogs.dk til dagligt lister og som jeg ofte læser og kommenterer på. Det gav mig også en mulighed for at lufte et par nye ideer for hvad siden kunne bringe i fremtiden samt høre på hvad andre bloggere har lyst til at se her på siden. Alt dette opnåede jeg og da jeg samtidigt sluttede dagen af med en gang klassisk Stegt flæsk ad libitum på Rio Bravo Bar, og det tilmed i gode venners lag, ja så ser jeg bestemt dagen som vellykket.

Og hvad med programmet? tjaa jeg ser i hvert fald også de næste par afsnit før end jeg begynder at bestemme mig for om det er værd at bruge yderligere tid på. Et “første afsnit” er aldrig så indholdsfyldt som de efterfølgende afsnit da der altid er en masse ting som skal introduceres.

Helvedes køkken – lige op over!

tirsdag, 9. marts 2010

Deltagerne i Helvedes Køkken

Så nærmer vi os hurtigt den 16. Marts hvor flere danske madbloggere kan ses på TV2 i præmieren på mad-programmet “Helvedes Køkken”. Jeg opdagede lige at der allerede nu er kommet et lille “bag om scenen” klip på nettet hvor man bl.a. kan se et par af bloggerne i de sidste par sekunder af indslaget.
videoklippet kan ses her:
http://programmer.tv2.dk/articlenew.php/id-28745992.html

Der er også blevet oprettet en facebook gruppe hvori programmet diskuteres og et par af deltagerne endda skriver med inde. Hvis du er på facebook kan gruppen findes her:

http://www.facebook.com/helvedeskoekken

Vi glæder os til at se programmet og om den altid muntre Wassim Hallal kan være den onde køkkenchef eller falder igennem.

Helvedes køkken – lidt nye informationer

onsdag, 17. februar 2010

Som de fleste af vores læsere nok ved, så var vi en flok madbloggere inde til optagelserne på “Helvedes Køkken” for et stykke tid siden. Ikke meget information er sluppet ud og end ikke de besøgende ved ret meget om hvad der foregår. Det var en spændende aften og jeg er sikker på at der sidder en del madbloggere derude som gerne snart vil fortælle  om deres oplevelse.  Der er dog liiige  lidt ventetid endnu før end at bloggerne må offentliggøre deres posts og fortælle om hvor fantastisk maden er i Helvedes Køkken.

Wassim Hallal - Chefkokken i Helvedes køkken (Foto: Gudmund Thai / TV 2)

Derfor kommer vi her på madblogs.dk lige med lidt  nye,  gamle,  skæve og sjove service informationer om programmet vi vil dele med de nysgerrige imens vi venter:

 • “Helvedes Køkken” restauranten ligger på Islands Brygge (men er ikke åben for offentligheden)
 • Wassim Hallal fra gourmet-restauraten Frederikshøj i Århus er “den højtråbende” køkkenchef.
 • Wassim Hallal er yngre end størstedelen af de bloggere som besøgte restauranten (han er blot 29år) men har allerede haft stor success i kokke branchen.
 • 12 håbefulde kokke (6 uddannede) og 6 ikke uddannede) kæmper for at blive sidste mand (M/K) tilbage i køkkenet (Rettet efter input i kommentarer)
 • Der er både mænd og kvinder blandt de konkurrerende kokke
 • Præmien er en kontantpris på 200.000kr samt et inspirationsophold i køkkenet hos Wassim Hallal
 • Der vil allerede fra første afsnit blive kastet med service, samt råbt og grædt i køkkenet
 • De konkurrerende kokke skal bo i lejlighed sammen i hele perioden hvor programmet optages. Dette vil uden tvivl føre til mange sjove stridigheder.

Til dem af jer som skal se med når programmet kommer i TV, så kan vi fortælle at det første afsnit bliver vist på TV2  tirsdag d. 16 Marts.

Så er Madbloggen i luften

onsdag, 11. november 2009

En madblog på siden med listen over danske madblogs? det er da lidt fjollet med endnu en blog om mad når listen allerede har rundet de 100 blogge for nogen tid siden.

Venligst udlånt af Madglæde madbloggen

Venligst udlånt af Madglæde madbloggen

Denne kommentar fik jeg forleden da jeg diskuterede madblog.dk med en anden madskribent. Jeg måtte give ham ret – det er måske lidt en tosset ide selv om jeg ville elske at skrive om mad, vin, restauranter og deslige. Vi snakkede lidt frem og tilbage og blev enige om at det ville være en fed ide hvis Madbloggen i stedet blev et journalistisk syn på det danske mad-blogger community.

I den kommende tid vil denne blog derfor blive fyldt med interviews med danske madbloggere, anmeldelser af nogle af bloggene samt beskrivelser af hvad der rør sig på de danske (og tildels udenlandske) mad blogge. Lur mig om der ikke også vil komme en konkurrence eller to til at holde lidt gang i madbloggerne.

Så hvis du skriver om mad på din blog kan det være at det er dig vi kontakter næste gang for at få et interview og en snak om din blog og dens indhold.