Arkiv for kategorien ‘Blog anmeldelser’

Madbloggerudfordringen#5: Det Nordisk jul….

mandag, 13. oktober 2014

cropped-Untitled

Knapt er Madbloggerudfordringen#4 afsluttet (ja den kører faktisk på fuld tryk endnu) inden at næste madblogger udfordring er blevet annonceret.

Denne gang er det en af de store traditioner der skal leges med, nemlig julen.  Det er ikke bare en hvilken som helst jul, men DIN jul og julemad, men set med et Nordisk islæt.

Hvad er nordisk jul?

Om du ny-fortolker en klassiker, tryller en småkage om til en hovedret eller om du går helt nye veje og skaber en ny-nordisk servering, det er helt op til dig.

Husk at det er en udfordring, og derfor ikke går blot at dele en familie opskrift på farmors klejner!

Udfordringen ligger i at man tydeligt skal kunne se (og smage!) det nordiske. Det kan jo så både være proces, råvarer, tradition, historie, visuelt eller hvordan du vælger at forstå nordisk jul.

Deadline for tilmelding er d.31.10.2014, mens deadline for selve indlægget er d.16.11.2014. Da julen er en travl tid, behøver du ikke at vente til efter d.31.10 med at dele dit indlæg, det gør du blot så snart du er klar med det, og altså senest d.16.11.

Tør du tage udfordringen op? Selvfølgelig gør du det, og du kan tilmelde dig på madbloggerudfordringen.dk

Opskrift-konkurrence for madbloggere – Vind 15000kr

tirsdag, 1. februar 2011

Så er det tid til endnu en konkurrence for danske madbloggere. Denne gang er det firmaet Olivado som står bag og præmien er rigtigt fin. Herunder kan du læse mere om konkurrencen samt hvordan du tilmelder dig den.

Olivado Opskriftskonkurrence for madbloggere


Madbloggere leverer uundværlig inspiration til de danske køkkener, og det vil Olivado præmiere. I dag skyder Olivado en opskriftskonkurrence for alle danske madbloggere i gang. Hovedpræmien er 15.000 kr. og en plads i den første e-kogebog med opskrifter udviklet af madbloggere.

Mere end hver anden dansker savner inspiration til madlavningen i det daglige, viser undersøgelser. Det vil Olivado imødekomme med en opskriftskonkurrence, der både sætter fokus på de mange lækre og inspirerende opskrifter madbloggerne udvikler og samtidig viser danskerne avocadooliens anvendelighed i den daglige madlavning.

Alle med en madblog kan deltage i konkurrencen og for at deltage, skal du udvikle tre opskrifter baseret på Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie. Opskrifterne skal inspirere og hjælpe danskerne til bedre madlavning i hverdagen, både til frokost, mellemmåltiderne og aftensmad.

Når du tilmelder dig på konkurrencesiden med dine opskrifter, får du automatisk din egen stemmeboks, så dine trofaste madbloglæsere kan hjælpe dig til at vinde ved at stemme på deres favoritopskrift. Skaberen af den opskrift, der får flest stemmer, vinder konkurrencen.

Men der er også præmier til dine læsere. Hvorfor? Fordi vi ved, at danskerne primært inspireres af venner og familie i beslutningen om, hvad der skal stå på spisebordet. Derfor gør vi det muligt for dine madbloglæsere at dele dine opskrifter. Hvis din madbloglæser deler sin favoritopskrift, og er den, der har engageret flest i konkurrencen, vinder vedkommende muligheden for at invitere 11 venner og familiemedlemmer på en god middag på en restaurant til en værdi af 11.000 kr. Herudover trækker vi lod 50 gange om en flaske Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie.

Konkurrencen løber fra 1. februar – 27. marts 2011 og du kan tilmelde dig på konkurrencesiden og følge også følge konkurrencen på facebook og twitter. Her deler vi nyt om konkurrencen, mad og andet godt fra avocadooliens univers.

Vi håber, at du har lyst til være med.

Held og lykke.

Med venlig hilsen

Marie & Marie, Olivado Teamet, DK

Olivado er en New Zealandsk virksomhed, der har specialiseret sig i at fremstille olier af høj kulinarisk og gastronomisk kvalitet. I Danmark forhandles Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie i Superbrugsen og SuperBest.

Se eller gense DR1 Aftenshowet med danske madblogger som gæster

fredag, 12. november 2010

Fik du ikke set aftenshowet igår hvor der var flere danske madbloggere inde og snakke om mad på nettet. Eller vil du bare gerne gense det igen, så er det nu muligt lige her:
DR1 aftenshowet 11/11-2010

Det er kun i første de af aftenshowet at der er medbloggere med – vi ville ellers så gerne have set meget mere 🙂

Oh, at være en madblogger

tirsdag, 3. august 2010

Der findes ingen fast definition på en ”madblog”. For arrangørerne af Madbloggersymposium 2010, Danmarks første store konference for madbloggere, er det både en udfordring og en kilde til stor glæde.


Af Rasmus Holmgård

O at være et æble,
svulme i rigdom og mag,
suge begærligt i stilken,
slippe en sensommerdag.

Æblet er ikke i tvivl. Men hvad med dig? Er du en ægte madblogger?

Spørgsmålet om, hvad der skal til, for at man kan kalde noget for en ”madblog”, er i virkeligheden sådan et lidt ærgerligt, reduktionistisk og snæversynet ét. Who cares, om noget er en ”madblog” eller en ”sundhedsblog” eller en ”familieblog”, hvis det ellers er fedt at læse?

Men helt ligegyldigt er det alligevel ikke, hvis man har fået den vanvittige idé at organisere en konference for madbloggere. Kan man så deltage, hvis man blogger om mikrobølgeovne? Eller om havebrug. Eller hvad nu, hvis bloggen kun handler om kaffe? Det er smadderspændende og falder bestemt i kategorien ”gastronomi”, men er det en madblog?

LØRDAG DEN 28. AUGUST 2010 løber Danmarks første store konference for madbloggere af stablen i København. Arrangementet hedder Madbloggersymposium 2010, og er en non-profit-event, organiseret af kommunikationsrådgiver Marie Sainabou Jeng og overtegnede, freelancejournalist Rasmus Holmgård.

Marie Sainabou Jeng er kommunikationsrådgiver og arrangør af Madbloggersymposium 2010

Når det er vigtigt for os at indkredse og definere, hvad en madblog er, så er det fordi konferencen finansieres af nogle sponsorer, som får lov til at markedsføre sig over for de deltagende bloggere. Det betaler de 1.000 euro for at få lov til, og derfor er det afgørende for konferencens økonomi og dermed eksistens i det hele taget, at de deltagende blogs har nogle fællesnævnere, som er attraktive for sponsorerne.

Ved at tillade en tematisk bredde i konferencens fortolkning af, hvad en madblog er, kompromitterer vi altså det økonomiske potentiale, fordi der er færre åbenlyse fællesnævnere, som kan appellere til specifikke sponsorer.

Åbenheden kan i værste fald blive den gode sags død.

Rasmus Holmgård er freelancejournalist og arrangør af Madbloggersymposium 2010

PÅ DEN ANDEN SIDE så fandtes gastronomi jo slet ikke som hverken journalistisk eller akademisk disciplin og endnu mindre som folkebevægelse, hvis det ikke var fordi, der netop ER plads til egne fortolkninger af, hvad der gør mad til en vigtig del af tilværelsen.

De forskellige udgangspunkter, interesseområder, formidlingsmetoder, udtryk, vinkler, idéer, strøtanker, lykkestunder og raserianfald er det, som giver den gastronomiske blogosfære en overflod af substans og dynamik.

Diversiteten er selve livsnerven i begrebet ”madblogs” anno 2010, og den er åbenlyst grundlaget for mediets eksplosive popularitet, fordi der er noget for enhver smag. For ethvert teknisk, retorisk, lommefilosofisk og hverdagspraktisk niveau. For børnefamilierne, for overvægtige, for feinschmeckerne, for økohippierne, for veganerne, for mediebrillerne, for de forskrækkede, for hedonisterne, for de ambitiøse og for dem, der bare vil hygge.

Madbloggersymposium 2010 er den første fysiske manifestation af alle de madblogosfæriske genrespræl, men allerede findes der tilløb til synergi, sammenhæng og overblik på sites som Overskrift.dk, Madbevægelsen og ikke mindst Madblogs.dk, der kan prale af den til dato bedste visning af de talrige daglige posteringer.

DIGITALISERINGEN AF KULTURFORMIDLING er en kendsgerning. Og at internetbaseret, brugerdrevet, anarkistisk og ucensureret madkommunikation bliver en væsentlig del af fremtidens mediebillede, kan der næppe herske tvivl om.

Men det er stadig for tidligt at reducere, rubricere og segmentere idéen om ”madblogs” i små kasser af rigtigt og forkert. Alt for meget skønhed kommer ud af de spontane impulser, når bloggere fra Faxe til Frederikshavn sætter kameraet for øjet eller klør ti til tasterne og lader det hele flyde.

Uglet gadekryds eller vaskeægte madblogger? Who cares! Skriv for satan. Skriv!

PS. Det er desværre ikke mig, der har spundet de fine æblestrofer i toppen af indlægget. Det gjorde Frank Jæger i 1949.

Læs mere om Madbloggersymposium 2010 under linket her.

indbydelse: tag med i biografen og se dokumentar om mad industrien

torsdag, 8. april 2010

Den landsdækkende “biograf-kæde” DOX:BIO inviterer publikum til deltagelse i livedebat på tværs af 34 biografer med nøglepersoner fra den danske fødevareindustri. Arrangementet er:

ONSDAG d. 5/5 2010 Kl. 19.00

Arrangementet starter med visning af den oscar nominerede dokumentarfilm Food Inc. der viser hvordan dele af den amerikanske fødevare industri er korrupt.

food inc

Efter filmen fortsættes der med en live panel debat mellem nogle af de ledende nøglepersoner inde for fødevare industrien i Danmark.

Panel debatten bliver vist på lærredet i alle biograferne og alle biografgængerne kan sende spørgsmål ind via sms.

Panelet vil bl.a. bestå af Fødevareminister Henrik Høegh (85% sikkert), kok og forfatter Henrik Boserup, direktør for Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahl, formand for Landbrug & Fødevarer Michael Brockenhuus-Schack (ikke bekræftet) og en repræsentant fra Økologisk Landsforening.

Hvis du vil være med til arrangementet kan du læse mere om de deltagende biografer på DOX:BIOs hjemmeside www.doxbio.dk

Du kan også læse meget mere om arrangementet og filmen i den officielle pressemeddelelse.

INFO:
Madblogs.dk har intet med dette arrangement at gøre men videreformidler blot informationen da vi finder det relevant/interessant for sidens læsere .

Madfar.dk – Sund mad med holdning og humor

lørdag, 30. januar 2010
Madfar profil billede

Madfar aka Thomas Farsinsen

Endnu engang har vi været på besøg hos en madblogger for at få svar på et par spørgsmål om personen bag og om bloggens indhold. Denne gang har vi snakket med manden der adlyder navnet Madfar og som måske nok kan anrette maden fint, men ikke ser sig for fin til at tage børnene med i køkkenet.

Giv en kort beskrivelse af dig selv og hvor du kommer fra.
Jeg hedder Thomas Farsinsen 36 år gift og far til Konrad på 4 mdr og Liva på 6 år. Har været bosat i Aalborg siden 2004 (efter ca 10 år i Kbh.) men er dog oprindelig sønderjyde.

Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Min blog hedder www.madfar.dk og i dens nuværende form har den eksisteret i 3 måneder. Jeg har blogget om mad i over 2 år, men har nu samlet alt på madfar.dk for at gøre det mere simpelt, overskueligt og ikke mindst pænere.

Hvad er det primære emne på din blog?
Jeg blogger udelukkende om mad og primært for at give inspiration til hverdagskøkkenet. Jeg værdsætter råvarer af høj kvalitet og at maden bliver anrettet på en pæn måde også i en travl hverdag. Er selv i en børnefamilie så jeg ved godt at tiden er knap engang imellem.  Vi skal dog spise hver dag, så vi kan lige så godt gøre det ordentligt – og det er her jeg viser hvordan de besøgende kan gøre det. Maden er vores brændstof og ikke mindst medicin. Jeg har fokus på grøntsager, dog uden at spille hellig, men jeg synes der skal masser af grønt til maden, gerne økologisk og efter hvad årstiden bringer.

Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Jeg har altid været meget opfindsom i køkkenet.  Jeg kan være impulsiv, kreativ og laver ofte mad efter hvad der lige er ved hånden. Jeg skrev aldrig opskrifterne ned og da svigermor havde brokket sig længe nok over aldrig at kunne få en opskrift med hjem, begyndte jeg at blogge dem på blogspot for derved at have ét sted hvor jeg kunne gemme mine opskrifter. Her over 2 år senere blev det hele så til www.madfar.dk som vi kender den i dag, så det har været en lille rejse med masser af mad, spændende retter og ingredienser.

Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Alle med interesse for god og sund mad.  Målgruppen er dem som søger inspiration til hverdagskøkkenet og som vil holde deres egen lille fest hver dag, med masser af smag og fryd.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Der er mange der sender små mails med tak for tippet eller opskriften og det varmer. Det er da rart at andre kan finde glæde og inspiration i noget jeg primært laver for min egen fornøjelse.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Næste gang kommer der en lille film hvor jeg tager ungerne med i køkkenet. Som børnefamilie har vi et kæmpe ansvar for, at lære vores børn om sund mad, hvor den kommer fra og ikke mindst, hvordan man laver maden.

De er super lærenemme og har den der’ barnlige nysgerrighed og stiller en masse spørgsmål. En dag skal de stå på egne ben og så nytter det ikke noget de først skal til at lære det hele der’. Så jeg vil gerne inspirere folk til, at tage deres unger med i køkenet, det er en sjov og hyggelig måde, at være sammen på.

"Madmors" æggekage med oksepølse

"Madmors" æggekage med oksepølse

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? hvorfor?
Det må være dette : http://www.madfar.dk/aeg/?currentPage=2. Min kære kone er som regel den der laver mad hjemme hos os, desværre. Men vores arbejdsliv er ikke til jeg kan lave mad hver dag. Jeg plejer ikke tage billeder af hendes mad, ikke at den fejler det mindste, men denne ret var simpelthen så flot og smagte så lækkert at den skulle have en plads på bloggen. Og fordi det er den første ret hun har lavet, som jeg har blogget om, så er den en favorit. Men min egen Gourmet Hotdog og hjemmelavet burger er også favoritter. http://www.madfar.dk/fastfood/

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg har en god bekendt som hedder Anders som kommer her fra Aalborg, han er en af DK’s bedste kokke og har en af de bedste blogs om mad. http://madogvin.wordpress.com/ (læs også vores interview med Anders fra Mad&Vin her)

Her får du de professionelle tips og tricks, masser af anmeldelser af både restaurant besøg og litteratur. Den er virkelig inspirerende. Ellers bruger jeg madblogs.dk som inspiration, http://bergholt.net/gastronomi/ er absolut min favorit, her er alt hvad madhjertet begærer, super prof side med lækre billeder, gode historier og opskrifter.

Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Jaden Hair fra Florida har en fremragende blog/site http://steamykitchen.com/. Hun ved virkelig hvad det drejer sig om, men hun lever også af at skrive om mad, tage billeder af det og optræde på TV. Hun er meget inpirerende, så hende følger jeg ofte.

Kokkekniven.com – Når kokken deler opskrifterne

lørdag, 23. januar 2010
Kristian

Kristian som er bagmanden bag kokkekniven.com

Så er det igen tid til et interview med en af de danske mad bloggere derude. Denne gang har vi bevæget os over på www.kokkekniven.com for at høre hvad der inspirerer bagmanden for denne blog.

Giv en kort beskrivelse af dig selv:
Mit navn er Kristian Petersen, jeg er udlært kok, har hovedsæde på Hvalpsund Færgekro og er i skrivende stund 34 år. Jeg er bosiddende i Havbro i vesthimmerland på 5. år. Jeg er gift og har en bette knejt på 1½ år samt venter
nummer 2 til juli.

Hvad hedder din blog og hvor længe har du haft den?
Bloggen hedder Kokkekniven og blev lanceret i 2006, men den har været cracket (haft besøg af ubudne gæster, red.) så mange gange i løbet af de seneste 2 år, hvor alt er gået tabt hver gang da jeg ikke er den store hjemmesidehaj.  Jeg må derfor nok sige at den er ”genfødt” her i 2009 som den blog i ser i dag.

Hvad er det primære emne på din blog?
Well, egentlig føler jeg at bloggen er sådan lidt allround, men helt klart med fokus på de retter vi spiser herhjemme eller nogle af de opskrifter jeg ”videreudvikler” på mit arbejde.

Jeg har kærlighed til al slags mad og har ikke fokus på om det nu også er fedtfattigt, billigt eller dyrt.

Hvad fik dig til at starte bloggen oprindeligt?
Faktisk var det en af mine gode venner der sagde at jeg burde lave en kogebog med mine opskrifter. Han var gang på gang blev forbavset over min brug af råvarer og ingredienser, så han ville gerne have mine opskrifter i nærheden så han selv kunne lave dem derhjemme.

Hvem håber du på får glæde af din blog? hvem er målgruppen?
Åhh, jeg ville ønske at hele verden vil læse min blog og forgude mig, men her i den virkelige verden er det nok en ganske almindelig dansker der lige skal bruge en opskrift, søger og tilfældigt ”lander” på siden som der er flest af. Jeg har dog også en hel del faste læsere.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i forbindelse med din blog?
Det at folk kommer forbi bloggen, efterlader en kommentar, afprøver opskrifterne og finder dem nyttige er en fantastisk oplevelse. Dem har jeg faktisk haft mange af, men skal jeg fremhæve en speciel, så var det en dame der kommenterede på min opskrift på Filet Wellington, hvor det viser sig at hun havde været på mit arbejde og spise den og nu gerne ville lave den til hendes bryllupsdag. DET syntes jeg var helt vildt.

Hvad har du planer om at blogge om næste gang? og hvorfor?
Jeg vil gerne blogge noget mere om alt. Jeg har ikke nogle specielle planer, men jeg vil gerne fokusere noget mere på danske råvarer og ikke kun mine lokale råvarer. Jeg har rig mulighed for at gå hen til min nabo og få en ko, gris eller en kylling og selv slagte dem. Jeg har ligeså stor mulighed for at gå over til min anden nabo og få danske grøntsager og frugter, men det er desværre ikke noget jeg har gjort endnu, da min fritid ikke er noget der er overflod af. Det vil jeg dog gerne ændre i fremtiden.

Har du et favorit blogindlæg på din egen blog? hvorfor?
Skal jeg fremhæve en speciel opskrift, så bliver det min hjemmelavede pæresorbet med chilibacon, da det er en af den slags opskrifter der virkelig er knald eller fald. Selve opskriften er der ikke noget at råbe hurra for, men det er selve oplevelsen af den bladning af råvarer der gør den speciel.

Det er en af den slags opskrifter der enten imponerer din gæst med den ”specielle” smag, eller også sidder de tilbage og tænker at bacon kun kan bruges til morgenmad.

Læser du andre dansk blogge om mad og hvilken er i så fald din favorit?
Jeg er blevet fast læser af Piskeriset, Faster Philip og Grydeskeen som alle 3 giver mig inspiration og glæde når jeg læser dem og kan derfor ikke sige at der er en af de 3 der favoritten, da de hver især byder på 3 forskellige input.

Har du en blog (worldwide) du ser op til og vil anbefale andre at de skal læse?
Jeg er stor fan af Mr. Food videos himself. Han hedder john og er udlært kok, kommer fra USA og skriver inde på http://americanfood.about.com/ og på sin egen side www.foodwishes.com hvor der er videoer af alle hans opskrifter. Ham kan jeg varmt anbefale.