Arkiv for kategorien ‘Ting der sker’

Madbloggerudfordringen #3

onsdag, 11. juni 2014

cropped-Untitled

 

Sommermad

Så er der endnu engang en udfordring til dig, kære madblogger kollega- MadbloggerUdfordringen #3. Vi har tidligere omtalt madblogger udfordring #2 her, men denne gang er konceptet noget anderledes:

  • Der bliver ikke trukket en modpart (en anden madblogger)
  • Du udfordres på råvarer – nemlig 3 råvarer der skal indgå i opskriften
  • Der er en fælles overskrift denne gang: Sommermad!
  • Og der er hele to kategorier at vælge mellem: én i det salte køkken, og én i det søde.

Så skulle de fleste vist kunne være med.

ER DU FRISK? TØR DU?
Så læs mere og tilmeld dig her: Madbloggerudfordringen#3

mandag, 13. januar 2014

cropped-Untitled Er du klar på anden runde af Madblogger udfordringen? Eller nåede du ikke deadline for første omgang af udfordringen? Så grib chancen nu, og tilmeld dig #madbloggerudfordringen2 ! Du kan læse om hvad udfordringen går ud på, og finde tilmeldingsformularen her: http://madbloggerudfordringen.dk/

Madblogger Udfordringen. Hvad er nu det for noget?

tirsdag, 1. oktober 2013

Konceptet er simpelt, og ikke nogen konkurrence – Blot en udfordring for os der beskæftiger os en hulens masse med madlavning, og ikke mindst skriver om den.

Vi holder os desværre ofte til det velkendte og har måske svært ved at forlade vores komfortzone … sådan har jeg det i hvert fald selv.

Derfor udsprang idéen til en udfordring hvor vi hver især enten skal genskabe en ret fundet på en af de andre tilmeldte madblogs, eller måske ligefrem ny-fortolke den?!

Hele 50 madbloggere har taget udfordringen op indtil videre! De har oktober måned til at gennemtrawle den blog de har fået tildelt, til at idé-udvikle og til at lege i køkkenet.

I perioden d.1.-10/11 postes indlæggene om hvilke oplevelser vi alle har haft i forløbet med at genskabe en anden bloggers ret.

 

madbloggerudfordringenHvilken blog skal du arbejde med?

Resultatet af  lodtrækningen giver måske nogle sved på panden, og det bliver for mange uden tvivl en udfordring at skulle bevæge sig ud i nye køkken-regioner!

Du kan se lodtrækningen her: http://lacucinanada.com/2013/10/01/madblogger-udfordringen-lodtraekning/

Følg med på de forskellige blogs, på twitter og på facebook med #madbloggerudfordringen.

TUSIND tak til alle jer der vil lege med,

La Cucina Nada

TV-2 takker madbloggerne

mandag, 15. april 2013

I flere år har pressen set sådan lidt ned på os mad-bloggere, men på det seneste er der virkeligt sket en forandring.

For nogle uger siden blev en flok mad-bloggere således inviteret, som de eneste,  til at møde deltagerne i TV-2s nye madprogram, Cecilie og Madklubben.

Det var slet ikke noget dumt træk fra deres side af – specielt set i lyset af, at det rent faktisk er et fornuftigt program de har fået sammensat.

Cecilie og Madklubben viser kokkenes glæde ved madlavningen, deres eksperimenterende ideer og ikke mindst deres små drillerier og indbyrdes konkurrencer. Alt dette uden at miste fokus på det primære – nemlig maden!

Madbloggerne var på forhånd positive omkring programmet (ud fra det 15min uddrag de fik lov at se) og efter første afsnit var der ingen tvivl: madbloggerne elsker Cecilie og Madklubben.

Her er et lille udsnit af hvad de forskellige madbloggere har skrevet om programmet:

Det er jo flotte ord hele vejen rundt og det har TV-2 selvfølgelig også bemærket. Derfor har de også smidt lidt link-love og omtale i den anden retning i form af følgende nyhed på deres side:

http://go.tv2.dk/articlemad/id-67129814:madbloggerne-elsker-cecilie–madklubben.html

 

Det er dejligt at se at pressen endelig har fået øjnene op for hvor effektivt det er, at benytte madbloggerne og samtidigt hvor vigtigt det er at spille efter blog-verdens regler (Omtale går ikke kun én vej)

Vi ser frem til de næste afsnit af Cecilie & Madklubben og håber på mere af den slags i fremtiden.

Madbloggere siger fra overfor findeopskrifter.dk (opdateret 1/11)

torsdag, 1. november 2012

En for alle, alle for en!

Dem som følger lidt med i madblogger verden vil med garanti have stødt på blog-indlæg omkring findeopskrifter.dk.
I de seneste dage har en større gruppe madblogger i fælleskab rejst sig i modstand mod selvsamme side.
Og hvorfor nu det for det er jo “blot en side der samler opskrifter fra blogge og sørger for trafik til bloggene til gengæld”. Eller sådan vil findeopskrifter.dk i hvert fald gerne fremstå når de selv skal beskrive deres side.
Skraber man dog lidt i lakken og har man en smule teknisk indsigt, så vil man hurtigt se at det er noget helt andet der i virkeligheden foregår.

Vil tjene på bloggernes indhold

Findeopskrifter.dk, der ejes af et svensk SEO (Search Engine Optimization) firma, er nemlig smarte. De sender mails ud til madbloggere i danmark og udgiver sig for at “være fan af bloggen” og opfordrer til at bloggens ejer tilmelder sig til deres side (ja nogle bloggere har fået mailen både 4 og 5 gange med totalt ens ordlyd; også selv om de tidligere har været tilmeldt, men senere er hoppet fra igen). De lover massere af trafik til gengæld, og det er jo noget bloggere generelt kan lide.
Så langt så godt, men når så madbloggeren tilmelder sig, ja så siger findeopskrifter at brugeren skal sætte et lille emblem (et billede) med et link til findeopskrifters side.
Nu tænker de fleste nok: og hva så? de får et link men madbloggen får en masse trafik.

Deltag i kampen mod findeopskrifter.dkReelt er dette også korrekt, men der er en lille hage ved det. De fleste madbloggere får deres trafik via Google, da google indekserer bloggens sider højt grundet indhold af høj kvalitet. For at Google kan gennemskue om noget på en side er af høj kvalitet, så kigger de på hvor mange andre der linker til den pågældende opskrift. Jo flere der linjer, jo mere relevant må siden være og derfor kommer siden højere op på listen af søgeresultater på Google.
Når nu Findeopskrifter linker til alle en sides opskrifter, så burde det være godt, for så ville bloggen jo komme højere op på googles resultatliste. Men sådan er det bare ikke!
Findeopskrifter har nemlig valgt at tilføje en lille attribut til alle links til bloggen, en såkaldt no-follow attribut. Denne fortæller Google at “dette link peger på noget ikke-relevant så google skal ikke følge det”. Linket fra bloggen til findeopskrifter derimod, er uden denne attribut og bloggen fortæller derfor Google at netop denne side er relevant og bør rangere højere.
Kan du se tricket?Findeopskrifter ryger højere op på ranglisten hos google for noget indhold de har hentet på bloggen. Derved vil flere der søger på google have en tendens til at trykke på resultatet fra findeopskrifter, frem for at trykke på linket til den egentlige forfatter, nemlig bloggen.

Hvis findeopskrifter nu sendte den søgende direkte videre til bloggen, så var det måske ok, men i stedet viser de en side med flere lignende opskrifter som de mener er relevant for den søgende. Hermed er chancerne for at netop bloggerens side bliver besøgt endnu mindre.
Får den søgende rent faktisk trykket på det rette link på findeoskrifter.dk således at han bliver sendt til bloggen, så er det desværre stadig ikke den rette vej – for hov hvad er nu det? Den søgende skal nu tvinges til at se en reklame video eller vente i 10sekunder, inden han kommer videre til bloggen.
Hvor stor tror du at sandsynligheden er for at den pågældende person har lyst til at bruge ret lang til på bloggen er? Korrekt, den er stort set ikke-eksisterende.
Findeopskrifter er dog ligeglad, for på dette tidspunkt har de fået vist minimum 3 banner-reklamer og en reklame video til den søgende og de har derved sikret sig en god fortjeneste; vel at mærke på bekostning af bloggerens gode indhold.

For en mere teknisk beskrivelse, så se bl.a. http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/

Bloggerne slår tilbage

Så tilbage står vi nu med en flok madbloggere, der efter at have opdaget dette, har valgt at framelde sig findeopskrifter.dk og efterfølgende har startet en kampagne for at tydeliggøre hvad det er for ufine tricks som findeopskrifter.dk benytter sig af.
Hvad gør findeopskrifter til modsvar? De starter med at smide lange kommentarer på alle de blogge der har sagt fra overfor deres fidus-side. I nogle tilfælde er de sågar gået så langt som til at lave personlige angreb mod en af de madbloggere som var med til at opdage findeopskrifters ufine tricks. Utroligt uprofessionelt og et tydeligt tegn på hvor langt de er villige til at gå for at score penge på madbloggernes indhold.

Vores og en masse andre madbloggeres opfordring må derfor være: HOLD JER FRA FINDEOPSKRIFTER.DK OG UNDGÅ AT TRYKKE PÅ LINKS TIL DEM!

Vi er flere end I tror

Her er et uddrag af nogle af de mange madblogge som har sagt fra overfor findeopskrifter.dk

Klidmoster: http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html:

Grydeskeen: Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Madbevægelsen: http://madbevaegelsen.dk/findeopskrifter

Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk – En parasit, der bør udryddes!

Kristinas Køkken: Findeopskrifter – nej tak

Madbevægelsen: Findeopskrifter.dk: Kunsten at fodre hunden med dens egen hale & tjene penge på det samtidig

Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes

GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter

Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!

Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!

Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere

Spisekammeret: Findeopskrifter.dk – et stærkt vanedannende stof

Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!

Mund-fuld: http://mund-fuld.blogspot.dk/2012/10/vi-skal-drukne-et-website-folkens.html

Madarkitekterne: http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/

 

Deltag i kampen

du har mulighed for at deltage i kampagnen ved at fortælle om findeopskrifters tricks og bedrag og ved at sætte et banner ind på din hjemmeside.

Bannerne mm kan du finde her: http://madbevaegelsen.dk/stoet-kampen

 

Opdatering 1/11-2012

Findeopskrifter har nu valgt at skrive et åbent brev på deres hjemmeside omkring sagen. Jeg vil derfor komme med mine kommentarer her.

Det åbne brev kan læses her http://www.findeopskrifter.dk/%C3%A5bent-brev

Først og fremmest vil jeg påpege at denne sag ikke er en som er startet af hverken Kasper Bergholt, Morten Ildal eller Jeg. Hele kampagnen startede faktisk imens jeg sad på en lille øde plet i Lynchburg, Tennesee USA, så jeg havde slet ikke mulighed for at plotte den slags.

Sagen og kampagnen er derimod startet efter utallige diskussioner omkring Findeopskrifter. Diskussioner som er foregået i en lukket gruppe på Facebook, kaldet Madbloggernes Himmel, hvor kun folk med en madblog har adgang. I skrivende stund er der over 175 medlemmer derinde og en stor del af dem deltager aktivt i de igangværende diskussioner. Der er altså ikke tale om en smædekampagne eller lignende, men derimod om en reel utilfredshed blandt madbloggerne. Ikke alle har fra start af været nok inde i de tekniske detaljer til at de kunne forstå problemet, men her har vi 3 der er nævnt (Kasper, Morten og jeg) grundet vores tekniske baggrund kunne forklare det for dem med forståelige ord. Omkring 50 madblogge har igennem de sneste 5-6 døgn bedt findeopskrifter om at fjerne dem fra listen. Dette er bloggerne eget valg og et valg de har taget på trods af at de kommer til at miste en del trafik til deres side – tro du selv på at de ville gøre dette hvis ikke der var en grund til det?

Findeopskrifter sammenligner sig selv med Google og begrunder deres valg med “det gør google også”. Desværre glemmer de, at de er et søge-index lavet via bloggeres aktivt tilmeldte rss-feeds (hvis vi ser bort fra de feeds som findeopskrifter har tilføjet uden bloggernes samtykke) hvorimod Google er en crawler der gennemsøger internettet for alle typer hjemmesider.

Google er stedet vi alle går til når vi skal finde ting – inklusiv opskrifter – og findeopskrifter er så blot det unødige mellemled der fra tid til anden popper op i søge resultaterne derinde. Jeg kender ingen som går direkte til findeopskrifter.dk for at søge efter opskrifter. Derimod kender jeg utallige som er enormt trætte af findeopskrifter og der er de sidste dage kommet mange kommentarer til fra folk så er glade for at denne kampagne er startet da de er ved at blive sindsyge over findeopskrifter (her taler vi om almindelige folk som ikke er madbloggere).

 

Husk at se Aftenshowet på DR1 om Madbloggere i aften [OPDATERET]

torsdag, 11. november 2010

For blot et par dage siden søgte vi madbloggere der gerne ville en tur ind i DR1’s studie og sidde og liveblogge under programmet Aftenshowet. Programmet skal nemlig handle om mad på nettet og hvad er så mere oplagt end at have madbloggere med.

Efter lidt snak med journalisterne på DR1 kom vi dog pludselig ind på historien om Nadia der er med i stor Irsk mad konkurrence og den var de vilde med. Vejen fra ord til handling var kort, og inden længe var Nadia inviteret ind i studiet for at lave mad sammen med deres normale “huskok” i Aftenshowet.

Det bliver derfor en rigtig madblogger aften med både liveblogging og interview+madlaving af madblogger.

Så følg med i torsdag aften kl 18 hvor det hele vil blive vist på DR1.

Opdatering:

DR1 Aftenshowet har lavet en liste med links til de blogge der liveblogges på samt nogle af de andre madblogge de vil anbefale. Find listen her:

http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet/Loest/2010/11/11152802.htm

Nadia fra madbloggen foodfanatic.dk

Aftenshowet søger madbloggere til torsdag d. 11/11-2010

tirsdag, 9. november 2010

På torsdag i Aftenshowets madprogram skal det handle om mad på nettet. Derfor kunne de godt tænke sig at fylde sofaen med madbloggere, som blogger live under programmet.

Hvis DU har lyst til være med, skal du sende en mail hurtigst muligt til pred@dr.dk med et par ord om, hvem du er, hvad du blogger om, hvad bloggen hedder og øvrige detaljer du mener er relevante.

Som deltager skal du møde op ved DR’s studie i Nyhavn kl. 17.15 med egen bærbar computer (eller anden enhed hvorfra der kan blogges), som kan gå på trådløst netværk.Der er  kaffe, te, slik til at hygge med imens i sidder der. Som tak vil de deltagende blogge få omtale fra DR i det omfang det er muligt (Som minimum bliver der i hvert fald linket fra deres hjemmeside).

Når (mad)bloggere støtter hinanden (Opdateret)

mandag, 1. november 2010

Nadia med hendes vinderopskrift (forhåbenligt) i den Irske opskriftkonkurrence.

De seneste dage har jeg oplevet noget jeg vil kalde både fantastisk og relativt unikt blandt de danske madbloggere. Den danske madblogger Nadia fra bloggen foodfanatic.dk bor for tiden i Irland hvor hun studerer. For nogle dage siden kom det frem at hun havde stillet op i en online opskrift/kokkererings konkurrence som er arrangeret af firmaet Cully & Sully hvor man kan være heldig at vinde et kokkeskole ophold til en værdi på omkring 90000kr. Det er der for så vidt ikke noget mærkeligt eller fantastisk ved – og dog!

For inden folk endnu havde fået mulighed for at stemme på Nadia som vinder, så havde flere danske madbloggere valgt at skrive et support-indlæg om konkurrencen. Her kan bl.a. nævnes madbloggene Klidmoster.dk, Piskeriset, kokkekniven.dk, Anerkisten ægte kogebog, Mums-filibaba, Mad Magasinet og Grydeskeen.dk som alle støttede op om den gode sag.

facebook og twitter slog jungletrommerne også et slag for Nadias sag og da det så endelig blev muligt at gå ind og stemme på siden, ja så har det indtil nu givet Nadia omkring 1000 stemmer på under en uge.

Der er dog en 3 uger endnu hvor det er muligt at stemme og selv om Nadia fører konkurrencen lige nu, ja så er nr 2 og 3 lige i hælene på hende.

Derfor vil vi hermed opfordre DIG til at stemme på Nadia’s ret så vi kan få en dansk madblogger som vinder i den Irske opskrift konkurrence. Samtidigt er DU med til at opfylde Nadias største drøm, nemlig at komme på det kokkeskole ophold der muligvis kan sætte endnu mere skub i hendes kokkedrømme.

Alt det kræver for at du kan stemme er, at du har en facebook konto. Man stemmer nemlig ved at gå ind på denne side og trykke på den lille facebook Like-knap over billedet. Når du har gjort dette, så har du afgivet en stemme.

Tak for supporten.

Status 1.november:

Status er pt at Nadia er røget ned på en andenplads. Førstepladen havde her til morgen 1618 stemmer, Nadia havde 1580 og tredjepladsen havde 1157.  Så bliv endelig ved med at stemme og spred dette link til dine venner og bekendte. Der er kun behov for et enkelt klik fra deres side af, så hvorfor ikke støtte op om Nadia? http://bit.ly/907M4n

Bloggere søges til sundhedsprojektgruppe (16. Juni i KBH)

torsdag, 3. juni 2010

Madblogs.dk er blevet  kontaktet af GFK i Sverige som lige nu har brug for et par personer som blogger omkring sund mad. De er igang med at samle personer som er interesseret i at deltage i en projekt gruppe som skal diskutere miljø og sundere mad onsdag den 16. juni 2010 fra kl. 11.45 – 15.00 på Marriott Hotel i København.

Sundt mad er vigtigt for mange madbloggere

De har brug for et par personer som blogger omkring sund mad samt kokke som laver sund mad ifm. deres arbejde. Der vil i projektgruppen, ud over bloggerne,  også deltage personer fra miljøorganisationer, journalister der skriver om livsstil samt diætister.

Man vil blive honoreret med Dkr. 1000,00 hvis man deltager.

Er du interesseret i at være med, så kan du henvende dig på mail adresse telefoncentralen@gfksverige.se og i emne bedes man skrive Miljö og Sund mad.

Husk at  oplyse navn, adresse, tlf nr samt mail adresse i mailen. SU er senest: 7 Juni

Bemærk at du gerne må kunne kommunikere på Engelsk hvis der bliver behov for det ifm. sprogproblemer/uklarheder.

Dette projekt har IKKE til formål at sælge nogle ting.

Invitation: Smag på verdens dyreste burger og snak med Burger Kings chefkok (stadig frie pladser)

mandag, 17. maj 2010
Verdens dyreste burger

Burgerkings "Verdens dyreste burger"

Så er der fundet ny dato for dette arrangement – 18. Maj

Nu hvor askeskyen har lagt sig er det igen blevet muligt at få Mark Dowding til Danmark . Derfor bliver I madbloggere igen givet den mulighed at komme til dette spændende arrangement.

Madblogs.dk vil i samarbejde med Burger King invitere en håndfuld madglade bloggere til et arrangement, hvor fordomme om fastfood kan sættes på prøve.

Den 20. april kommer chefkokken Mark Dowding nemlig på et sjældent besøg i Danmark for at tale om sit daglige arbejde som leder af Research & Development hos Burger King.
5 madbloggere kan få mulighed for at møde og interviewe Mark Dowding – manden bag Verdens Dyreste Burger – til deres blog, når han holder gå-hjem-frokost-møde med et lille udvalg af danske bloggere.
Her vil han vise, hvordan han til dagligt arbejder med at udvikle forskellige nyskabende og grænseoverskridende fastfoodprodukter.

Blandt mange andre farverige produkter til fremvisning og smagning vil Mark Dowding og hans Magnificent Seven køkken-crew tilberede eksemplarer af en række madperler fra grilluniverset.

På menuen er blandt andet den legendariske ’Verdens Dyreste Burger’, ’Bourbon Glazed Wings’, ’Corndogs & Purple Mustard’ og ’Mango & Passion Dessert Shots’.
Så som deltager skal du pakke kuglepennen, den skarpe tunge og de forudindtagede holdninger og møde op til et event, der vil forbløffe og forbøffe dig.

Arrangementet foregår:
Burger King, Waves Storcenter, Over Bølgen 20, 1. sal 3, Greve 18. maj kl. 16.00

INFO:

Det er tiltænkt at I som bloggere får lov at interviewe Mark, så det anbefales, at man inden fremmøde er forberedt med spørgsmål. Hvad du spørger om er helt op til dig, og det står dig frit for, hvad du vil skrive om arrangementet bagefter. Meget vil foregå på engelsk, så du skal derfor kunne forstå og tale dette sprog.

Arrangementet er gratis og tilmelding er efter “først til mølle” princippet. Der er plads til 5 personer.

Tilmelding foregår ved at skrive navn, e-mail og evt. telefonnummer til os via kontaktformularen her på siden.

De heldige deltagere vil få direkte besked via e-mail.

Update 14/4:

Der er stadig et par pladser fri til dette arrangement.
Update 16/4:
Burger King har tilbudt at godtgøre op til 300kr af eventuelle rejseudgifter, så gem kvittering fra taxa/tog/bus.
UPDATE 17/5:
Der er stadig ledige pladser til dette arrangement. Sidste tilmeldingsfrist er i aften kl 23.