Madbloggerudfordringen#5: Det Nordisk jul….

13. oktober 2014

cropped-Untitled

Knapt er Madbloggerudfordringen#4 afsluttet (ja den kører faktisk på fuld tryk endnu) inden at næste madblogger udfordring er blevet annonceret.

Denne gang er det en af de store traditioner der skal leges med, nemlig julen.  Det er ikke bare en hvilken som helst jul, men DIN jul og julemad, men set med et Nordisk islæt.

Hvad er nordisk jul?

Om du ny-fortolker en klassiker, tryller en småkage om til en hovedret eller om du går helt nye veje og skaber en ny-nordisk servering, det er helt op til dig.

Husk at det er en udfordring, og derfor ikke går blot at dele en familie opskrift på farmors klejner!

Udfordringen ligger i at man tydeligt skal kunne se (og smage!) det nordiske. Det kan jo så både være proces, råvarer, tradition, historie, visuelt eller hvordan du vælger at forstå nordisk jul.

Deadline for tilmelding er d.31.10.2014, mens deadline for selve indlægget er d.16.11.2014. Da julen er en travl tid, behøver du ikke at vente til efter d.31.10 med at dele dit indlæg, det gør du blot så snart du er klar med det, og altså senest d.16.11.

Tør du tage udfordringen op? Selvfølgelig gør du det, og du kan tilmelde dig på madbloggerudfordringen.dk

Madbloggerudfordringen #3

11. juni 2014

cropped-Untitled

 

Sommermad

Så er der endnu engang en udfordring til dig, kære madblogger kollega- MadbloggerUdfordringen #3. Vi har tidligere omtalt madblogger udfordring #2 her, men denne gang er konceptet noget anderledes:

  • Der bliver ikke trukket en modpart (en anden madblogger)
  • Du udfordres på råvarer – nemlig 3 råvarer der skal indgå i opskriften
  • Der er en fælles overskrift denne gang: Sommermad!
  • Og der er hele to kategorier at vælge mellem: én i det salte køkken, og én i det søde.

Så skulle de fleste vist kunne være med.

ER DU FRISK? TØR DU?
Så læs mere og tilmeld dig her: Madbloggerudfordringen#3

13. januar 2014

cropped-Untitled Er du klar på anden runde af Madblogger udfordringen? Eller nåede du ikke deadline for første omgang af udfordringen? Så grib chancen nu, og tilmeld dig #madbloggerudfordringen2 ! Du kan læse om hvad udfordringen går ud på, og finde tilmeldingsformularen her: http://madbloggerudfordringen.dk/

Madblogger Udfordringen. Hvad er nu det for noget?

1. oktober 2013

Konceptet er simpelt, og ikke nogen konkurrence – Blot en udfordring for os der beskæftiger os en hulens masse med madlavning, og ikke mindst skriver om den.

Vi holder os desværre ofte til det velkendte og har måske svært ved at forlade vores komfortzone … sådan har jeg det i hvert fald selv.

Derfor udsprang idéen til en udfordring hvor vi hver især enten skal genskabe en ret fundet på en af de andre tilmeldte madblogs, eller måske ligefrem ny-fortolke den?!

Hele 50 madbloggere har taget udfordringen op indtil videre! De har oktober måned til at gennemtrawle den blog de har fået tildelt, til at idé-udvikle og til at lege i køkkenet.

I perioden d.1.-10/11 postes indlæggene om hvilke oplevelser vi alle har haft i forløbet med at genskabe en anden bloggers ret.

 

madbloggerudfordringenHvilken blog skal du arbejde med?

Resultatet af  lodtrækningen giver måske nogle sved på panden, og det bliver for mange uden tvivl en udfordring at skulle bevæge sig ud i nye køkken-regioner!

Du kan se lodtrækningen her: http://lacucinanada.com/2013/10/01/madblogger-udfordringen-lodtraekning/

Følg med på de forskellige blogs, på twitter og på facebook med #madbloggerudfordringen.

TUSIND tak til alle jer der vil lege med,

La Cucina Nada

Miele afholder Madblogger konkurrence/arrangement

17. april 2013

Konkurrence_Madbloggere

I februar afholde Miele en konkurrence/event for madbloggere som viste sig at være en stor success. Derfor gentager de nu successen og inviterer madbloggere med til Madblogger konkurrencen 2014. Selv om det først er næste år, så er der allerede nu åbnet for tilmelding. Det er først-til-mølle, så det er bare med at få tilmeldt sig hvis man ønsker at være med.

Konkurrencen gennemføres kun såfremt der er mellem 16 og 32 deltagere. Tilmelding sker efter “først-til-mølle”-princippet.
Ved tilmelding bedes du oplyse navn, adresse, tlf. nr. og e-mail adresse.

Tilmeld dig på gallery@miele.dk. Mrk.: Madblogger.

Læs mere her:

http://www.miele.dk/dk/husholdning/35598_50054.htm

 

TV-2 takker madbloggerne

15. april 2013

I flere år har pressen set sådan lidt ned på os mad-bloggere, men på det seneste er der virkeligt sket en forandring.

For nogle uger siden blev en flok mad-bloggere således inviteret, som de eneste,  til at møde deltagerne i TV-2s nye madprogram, Cecilie og Madklubben.

Det var slet ikke noget dumt træk fra deres side af – specielt set i lyset af, at det rent faktisk er et fornuftigt program de har fået sammensat.

Cecilie og Madklubben viser kokkenes glæde ved madlavningen, deres eksperimenterende ideer og ikke mindst deres små drillerier og indbyrdes konkurrencer. Alt dette uden at miste fokus på det primære – nemlig maden!

Madbloggerne var på forhånd positive omkring programmet (ud fra det 15min uddrag de fik lov at se) og efter første afsnit var der ingen tvivl: madbloggerne elsker Cecilie og Madklubben.

Her er et lille udsnit af hvad de forskellige madbloggere har skrevet om programmet:

Det er jo flotte ord hele vejen rundt og det har TV-2 selvfølgelig også bemærket. Derfor har de også smidt lidt link-love og omtale i den anden retning i form af følgende nyhed på deres side:

http://go.tv2.dk/articlemad/id-67129814:madbloggerne-elsker-cecilie–madklubben.html

 

Det er dejligt at se at pressen endelig har fået øjnene op for hvor effektivt det er, at benytte madbloggerne og samtidigt hvor vigtigt det er at spille efter blog-verdens regler (Omtale går ikke kun én vej)

Vi ser frem til de næste afsnit af Cecilie & Madklubben og håber på mere af den slags i fremtiden.

Madbloggere siger fra overfor findeopskrifter.dk (opdateret 1/11)

1. november 2012

En for alle, alle for en!

Dem som følger lidt med i madblogger verden vil med garanti have stødt på blog-indlæg omkring findeopskrifter.dk.
I de seneste dage har en større gruppe madblogger i fælleskab rejst sig i modstand mod selvsamme side.
Og hvorfor nu det for det er jo “blot en side der samler opskrifter fra blogge og sørger for trafik til bloggene til gengæld”. Eller sådan vil findeopskrifter.dk i hvert fald gerne fremstå når de selv skal beskrive deres side.
Skraber man dog lidt i lakken og har man en smule teknisk indsigt, så vil man hurtigt se at det er noget helt andet der i virkeligheden foregår.

Vil tjene på bloggernes indhold

Findeopskrifter.dk, der ejes af et svensk SEO (Search Engine Optimization) firma, er nemlig smarte. De sender mails ud til madbloggere i danmark og udgiver sig for at “være fan af bloggen” og opfordrer til at bloggens ejer tilmelder sig til deres side (ja nogle bloggere har fået mailen både 4 og 5 gange med totalt ens ordlyd; også selv om de tidligere har været tilmeldt, men senere er hoppet fra igen). De lover massere af trafik til gengæld, og det er jo noget bloggere generelt kan lide.
Så langt så godt, men når så madbloggeren tilmelder sig, ja så siger findeopskrifter at brugeren skal sætte et lille emblem (et billede) med et link til findeopskrifters side.
Nu tænker de fleste nok: og hva så? de får et link men madbloggen får en masse trafik.

Deltag i kampen mod findeopskrifter.dkReelt er dette også korrekt, men der er en lille hage ved det. De fleste madbloggere får deres trafik via Google, da google indekserer bloggens sider højt grundet indhold af høj kvalitet. For at Google kan gennemskue om noget på en side er af høj kvalitet, så kigger de på hvor mange andre der linker til den pågældende opskrift. Jo flere der linjer, jo mere relevant må siden være og derfor kommer siden højere op på listen af søgeresultater på Google.
Når nu Findeopskrifter linker til alle en sides opskrifter, så burde det være godt, for så ville bloggen jo komme højere op på googles resultatliste. Men sådan er det bare ikke!
Findeopskrifter har nemlig valgt at tilføje en lille attribut til alle links til bloggen, en såkaldt no-follow attribut. Denne fortæller Google at “dette link peger på noget ikke-relevant så google skal ikke følge det”. Linket fra bloggen til findeopskrifter derimod, er uden denne attribut og bloggen fortæller derfor Google at netop denne side er relevant og bør rangere højere.
Kan du se tricket?Findeopskrifter ryger højere op på ranglisten hos google for noget indhold de har hentet på bloggen. Derved vil flere der søger på google have en tendens til at trykke på resultatet fra findeopskrifter, frem for at trykke på linket til den egentlige forfatter, nemlig bloggen.

Hvis findeopskrifter nu sendte den søgende direkte videre til bloggen, så var det måske ok, men i stedet viser de en side med flere lignende opskrifter som de mener er relevant for den søgende. Hermed er chancerne for at netop bloggerens side bliver besøgt endnu mindre.
Får den søgende rent faktisk trykket på det rette link på findeoskrifter.dk således at han bliver sendt til bloggen, så er det desværre stadig ikke den rette vej – for hov hvad er nu det? Den søgende skal nu tvinges til at se en reklame video eller vente i 10sekunder, inden han kommer videre til bloggen.
Hvor stor tror du at sandsynligheden er for at den pågældende person har lyst til at bruge ret lang til på bloggen er? Korrekt, den er stort set ikke-eksisterende.
Findeopskrifter er dog ligeglad, for på dette tidspunkt har de fået vist minimum 3 banner-reklamer og en reklame video til den søgende og de har derved sikret sig en god fortjeneste; vel at mærke på bekostning af bloggerens gode indhold.

For en mere teknisk beskrivelse, så se bl.a. http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/

Bloggerne slår tilbage

Så tilbage står vi nu med en flok madbloggere, der efter at have opdaget dette, har valgt at framelde sig findeopskrifter.dk og efterfølgende har startet en kampagne for at tydeliggøre hvad det er for ufine tricks som findeopskrifter.dk benytter sig af.
Hvad gør findeopskrifter til modsvar? De starter med at smide lange kommentarer på alle de blogge der har sagt fra overfor deres fidus-side. I nogle tilfælde er de sågar gået så langt som til at lave personlige angreb mod en af de madbloggere som var med til at opdage findeopskrifters ufine tricks. Utroligt uprofessionelt og et tydeligt tegn på hvor langt de er villige til at gå for at score penge på madbloggernes indhold.

Vores og en masse andre madbloggeres opfordring må derfor være: HOLD JER FRA FINDEOPSKRIFTER.DK OG UNDGÅ AT TRYKKE PÅ LINKS TIL DEM!

Vi er flere end I tror

Her er et uddrag af nogle af de mange madblogge som har sagt fra overfor findeopskrifter.dk

Klidmoster: http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html:

Grydeskeen: Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Madbevægelsen: http://madbevaegelsen.dk/findeopskrifter

Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk – En parasit, der bør udryddes!

Kristinas Køkken: Findeopskrifter – nej tak

Madbevægelsen: Findeopskrifter.dk: Kunsten at fodre hunden med dens egen hale & tjene penge på det samtidig

Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes

GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter

Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!

Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!

Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere

Spisekammeret: Findeopskrifter.dk – et stærkt vanedannende stof

Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!

Mund-fuld: http://mund-fuld.blogspot.dk/2012/10/vi-skal-drukne-et-website-folkens.html

Madarkitekterne: http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/

 

Deltag i kampen

du har mulighed for at deltage i kampagnen ved at fortælle om findeopskrifters tricks og bedrag og ved at sætte et banner ind på din hjemmeside.

Bannerne mm kan du finde her: http://madbevaegelsen.dk/stoet-kampen

 

Opdatering 1/11-2012

Findeopskrifter har nu valgt at skrive et åbent brev på deres hjemmeside omkring sagen. Jeg vil derfor komme med mine kommentarer her.

Det åbne brev kan læses her http://www.findeopskrifter.dk/%C3%A5bent-brev

Først og fremmest vil jeg påpege at denne sag ikke er en som er startet af hverken Kasper Bergholt, Morten Ildal eller Jeg. Hele kampagnen startede faktisk imens jeg sad på en lille øde plet i Lynchburg, Tennesee USA, så jeg havde slet ikke mulighed for at plotte den slags.

Sagen og kampagnen er derimod startet efter utallige diskussioner omkring Findeopskrifter. Diskussioner som er foregået i en lukket gruppe på Facebook, kaldet Madbloggernes Himmel, hvor kun folk med en madblog har adgang. I skrivende stund er der over 175 medlemmer derinde og en stor del af dem deltager aktivt i de igangværende diskussioner. Der er altså ikke tale om en smædekampagne eller lignende, men derimod om en reel utilfredshed blandt madbloggerne. Ikke alle har fra start af været nok inde i de tekniske detaljer til at de kunne forstå problemet, men her har vi 3 der er nævnt (Kasper, Morten og jeg) grundet vores tekniske baggrund kunne forklare det for dem med forståelige ord. Omkring 50 madblogge har igennem de sneste 5-6 døgn bedt findeopskrifter om at fjerne dem fra listen. Dette er bloggerne eget valg og et valg de har taget på trods af at de kommer til at miste en del trafik til deres side – tro du selv på at de ville gøre dette hvis ikke der var en grund til det?

Findeopskrifter sammenligner sig selv med Google og begrunder deres valg med “det gør google også”. Desværre glemmer de, at de er et søge-index lavet via bloggeres aktivt tilmeldte rss-feeds (hvis vi ser bort fra de feeds som findeopskrifter har tilføjet uden bloggernes samtykke) hvorimod Google er en crawler der gennemsøger internettet for alle typer hjemmesider.

Google er stedet vi alle går til når vi skal finde ting – inklusiv opskrifter – og findeopskrifter er så blot det unødige mellemled der fra tid til anden popper op i søge resultaterne derinde. Jeg kender ingen som går direkte til findeopskrifter.dk for at søge efter opskrifter. Derimod kender jeg utallige som er enormt trætte af findeopskrifter og der er de sidste dage kommet mange kommentarer til fra folk så er glade for at denne kampagne er startet da de er ved at blive sindsyge over findeopskrifter (her taler vi om almindelige folk som ikke er madbloggere).

 

Konkurrence: Vind kasse fra Aarstiderne og støt Afrika

12. december 2011

Her på madblogs.dk går vi generelt ind for gode tiltag der hjælper folk der er mere i nød end vi er. Derfor har vi valgt at bakke op om denne lille konkurrence fra Aarstiderne hvor man kan vinde deres nye kasse “Afrikassen”. 

VIND EN AFRIKASSE – EN NY KASSE FRA AARSTIDERNE

Afrikassens indhold Aarstiderne er gået sammen med Dansk Flygtningehjælp, CARE, Solhjulet og Imperiet.dk om at lave ‘AfriKassen’, der indeholder økologiske råvarer af høj kvalitet fra Uganda leveret lige til din dør. Du kan finde eksotiske krydderier og tørret frugt, masser af bønner af forskellige sorter og lækker kaffe.

Vi har samlet nogle af de bedste afrikanske økologiske råvarer i AfriKassen – både fordi kvaliteten i orden – men også fordi handel med Afrika sikrer små lokale bønders hverdag og giver dig smagsoplevelser og sunde inspirerende råvarer ud over det sædvanlige. Samtidig går der 30 kr. for hver solgt kasse til Dansk Flygtningehjælps og CAREs arbejde ude i verden.
Nu har du muligheden for at vinde en AfriKasse som bliver leveret lige til din dør i det nye år, så du kan tilføje en grå januar måned et eksotisk pift!

Det eneste du skal gøre er, at svare på følgende spørgsmål:
Hvor mange vaniljestænger følger med AfriKassen?

 

Skriv svaret i en mail til afrikassen@drc.dk inden den 22.12.2011

Husk at opgive navn og adresse sammen med besvarelsen.

Du kan læse mere og købe AfriKassen her:  http://www.aarstiderne.com/Afrika/AfriKassen.aspx

Forårsoprydning i blog listen

14. marts 2011

Så blev det tid til en omgang oprydning i bloglisten her på madblogs.dk, da der på det seneste er kommet meldinger om at flere af bloggene skriver om alt muligt andet end mad.  Dette kan jeg selvfølgelig godt forholde mig til og derfor har jeg taget beslutning om at rydde op i listen.

Der kommer konstant nye blogge med på madblogs.dk’s madblogger liste (lige nu 279stk) og det betyder selvfølgelig også at rigtigt mange blogindlæg kommer igennem vores system. Naturligt nok kan jeg ikke sidde og screene alle indlæg for om de er relevante for mad-interesserede eller ej.

Derfor laves denne screening en gang for alle når bloggen tilføjes til listen – en screening der sker manuelt og ud fra mit synspunkt alene (er du uenig i mine valg, så hører jeg selvfølgelig gerne begrundelse herfor).

Der er ligesom 3 kategorier man kan inddele bloggene på listen i:

  1. blogge  der kun skriver om mad/vin/osv.
  2. blogge der skriver mest om mad men også om andet
  3. dem der engang skrev om mad men nu har valgt at skifte interesse område

Den første type har selvfølgelig fuld berettigelse på listen og er derfor uberørte i min seneste oprydning.

I kategori 2 tilfælde har jeg måtte ind og vurdere om de skriver “nok” (igen MIN personlige vurdering) om mad relaterede emner eller ej. Hvis de lå lige på vippen til ikke at skrive nok, så har jeg i hver af tilfældene undersøgt om deres blogsystem giver mulighed for at man filtrerer på kategori eller “tag” og kan få et RSS feed for dette. Hvis dette har været tilfældet, og bloggen også rent faktisk har benyttet samme kategori eller tag på deres mad indlæg, så har jeg blot ændret feed for deres blog til det madspecifikke feed. Hvis ikke dette var tilfældet, så er bloggen blevet fjernet fra listen.

Er din blog i kategori 2 og vil du gerne have at den fortsat kan være på listen? så kontakt mig og lad os se om vi kan finde en løsning hvor kun dine madindlæg bliver vist her på siden.

Blogge i kategori 3 er alle blevet fjernet uden tøven da de ikke er relevante for sidens læsere (der er røget 8 stk).

Jeg har sikkert ikke fanget alle blogge i denne oprydningsrunde, så hvis der er blogge på listen i mener skal fjernes, så hører jeg gerne om det. Dette gælder selvfølgelig også blogge som ikke eksisterer mere og hvor linket derfor er dødt.

 

Opskrift-konkurrence for madbloggere – Vind 15000kr

1. februar 2011

Så er det tid til endnu en konkurrence for danske madbloggere. Denne gang er det firmaet Olivado som står bag og præmien er rigtigt fin. Herunder kan du læse mere om konkurrencen samt hvordan du tilmelder dig den.

Olivado Opskriftskonkurrence for madbloggere


Madbloggere leverer uundværlig inspiration til de danske køkkener, og det vil Olivado præmiere. I dag skyder Olivado en opskriftskonkurrence for alle danske madbloggere i gang. Hovedpræmien er 15.000 kr. og en plads i den første e-kogebog med opskrifter udviklet af madbloggere.

Mere end hver anden dansker savner inspiration til madlavningen i det daglige, viser undersøgelser. Det vil Olivado imødekomme med en opskriftskonkurrence, der både sætter fokus på de mange lækre og inspirerende opskrifter madbloggerne udvikler og samtidig viser danskerne avocadooliens anvendelighed i den daglige madlavning.

Alle med en madblog kan deltage i konkurrencen og for at deltage, skal du udvikle tre opskrifter baseret på Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie. Opskrifterne skal inspirere og hjælpe danskerne til bedre madlavning i hverdagen, både til frokost, mellemmåltiderne og aftensmad.

Når du tilmelder dig på konkurrencesiden med dine opskrifter, får du automatisk din egen stemmeboks, så dine trofaste madbloglæsere kan hjælpe dig til at vinde ved at stemme på deres favoritopskrift. Skaberen af den opskrift, der får flest stemmer, vinder konkurrencen.

Men der er også præmier til dine læsere. Hvorfor? Fordi vi ved, at danskerne primært inspireres af venner og familie i beslutningen om, hvad der skal stå på spisebordet. Derfor gør vi det muligt for dine madbloglæsere at dele dine opskrifter. Hvis din madbloglæser deler sin favoritopskrift, og er den, der har engageret flest i konkurrencen, vinder vedkommende muligheden for at invitere 11 venner og familiemedlemmer på en god middag på en restaurant til en værdi af 11.000 kr. Herudover trækker vi lod 50 gange om en flaske Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie.

Konkurrencen løber fra 1. februar – 27. marts 2011 og du kan tilmelde dig på konkurrencesiden og følge også følge konkurrencen på facebook og twitter. Her deler vi nyt om konkurrencen, mad og andet godt fra avocadooliens univers.

Vi håber, at du har lyst til være med.

Held og lykke.

Med venlig hilsen

Marie & Marie, Olivado Teamet, DK

Olivado er en New Zealandsk virksomhed, der har specialiseret sig i at fremstille olier af høj kulinarisk og gastronomisk kvalitet. I Danmark forhandles Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie i Superbrugsen og SuperBest.